Categories: Ελλάδα

Ατύχημα σε λούνα παρκ: Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες – Ανεξάρτητο πραγματογνώμονα ζητά το πάρκο

Share

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας των δύο από τους τέσσερις νέους που τραυματίστηκαν ενώ διασκέδαζαν σε γνωστό πάρκο ψυχαγωγίας της Αθήνας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει πως κινήθηκε βάσει του πρωτοκόλλου ασφαλείας και ζήτησε να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο.

Μια κοπέλα 21 ετών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας με τραύματα στο θώρακα, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται τρία ακόμη άτομα. Ένας 24χρονος με ρήξη σπλήνας, μία 22χρονη με διάσειση στη Νευροχειρουργική Κλινική και ένας 25χρονος με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το πόδι, ο οποίος ενώ πήρε εξιτήριο, επέστρεψε καθώς ζαλιζόταν.

Το ατύχημα συνέβη στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης, όταν το τρενάκι νερού, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πάρκου ψυχαγωγίας και στο οποίο επέβαινε η παρέα των τεσσάρων νεαρών, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους βγήκε από την πορεία του, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εκτοξευτούν σε παράπλευρους θάμνους.

Οι ράγες στις οποίες κινείται το τρενάκι φτάνουν σε ύψος τα 15 μέτρα, ενώ το βαγόνι σε κάποιο σημείο της διαδρομής του παιχνιδιού πέφτει απότομα πάνω στο νερό όπου και φρενάρει.

Ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού” αναφέρει σε ανακοίνωση η διοίκηση του πάρκου. Προστίθεται ακόμα ότι η εταιρεία “βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν χθες ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά“.

Επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν διαπιστωθεί τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά υπάρχει επικοινωνία μαζί τους για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του συμβάντος. “Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών. Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, τονίζεται ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: ertnews.gr