Categories: Ελλάδα

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Ζητά ανεξάρτητο πραγματογνώμονα – Ελεύθερος ο νόμιμος εκπρόσωπος του λούνα παρκ

Share

Σε νέα ανακοίνωσή του, το Allou Fun Park, ενημερώνει εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις Αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε.

Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέτασηστο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύι, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Η εταιρεία αναφέρει εξάλλου ότι προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, η βάρκα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία η οποία έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους.

Η νέα ανακοίνωση του Allou Fun Park:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Allou! Fun Park σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ.

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά το ατύχημα, το Allou Fun Park εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

«Η πρώτη εικόνα είναι ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι», λέει ο δικηγόρος του 25χρονου που τραυματίστηκε

Από την πλευρά του, ένας εκ των τραυματιών εκφράζει την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του Allou Fun Park, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος τους στο protothema.gr. «Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθως έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας», τονίζει ο δικηγόρος του νεαρού, Στάθης Καρυδομάτης.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 25χρονου, Στάθης Καρυδομάτης, μίλησε στο protothema.gr: «Εκπροσωπώ τον έναν από τους τραυματίες του συμβάντος. Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα, έχει κάνει ράμματα. Έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, κατέληξε πολύ άσχημα για όλους. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστουν ως ελαφρείς τραυματισμοί και για αυτόν τον λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτόν τον λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθως έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας Δεν σηκώθηκαν όρθιοι, το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες από ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou Fun Park».

Δείτε το βίντεο:

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Το χρονικό

Όλα σημειώθηκαν σε τρενάκι που περνούσε σε ορισμένα σημεία από νερό. Σε κάποια στιγμή, όμως, οι τέσσερις νέοι εκσφενδονίστηκαν στους θάμνους.

Από το ατυχές περιστατικό τραυτίστηκαν και οι τέσσερις (τρία αγόρια και ένα κορίτσι) και οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τους τραυματίες, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

πηγή:πρώτο θέμα