Κινηματογράφος

“Avatar: The Way of Water”: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Τζέιμς Κάμερον

Στο νέο Avatar πρωταγωνιστεί η Μισέλ Γιο που βρίσκεται στην καλύτερη και πιο δημιουργική φάση της ζωής της αφού η μέτριου προϋπολογισμού ταινία της «Τα Πάντα Όλα» σπάει κάθε ρεκόρ στην παγκόσμια αγορά.
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και λίγες μέρες ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ δημιουργός, Τζέιμς Κάμερον έχει διανείμει το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας “Avatar: The Way of Water“, πλέον όχι κάτω από την ομπρέλα της 20th Century Fox αλλά του ανάλογου στούντιο που εκπροσωπείται από τη Disney.

Στο νέο Avatar πρωταγωνιστεί η Μισέλ Γιο που βρίσκεται στην καλύτερη και πιο δημιουργική φάση της ζωής της αφού η μέτριου προϋπολογισμού ταινία της «Τα Πάντα Όλα» σπάει κάθε ρεκόρ στην παγκόσμια αγορά.

Το «AvatarThe Way of Water» φαίνεται να έχει περισσότερη οικολογική συνείδηση ενώ χρονικά μας βρίσκει αρκετά χρόνια αργότερα από το πρώτο μέρος, όταν οι πρωταγωνιστές έχουν κάνει τη δική τους οικογένεια και οι απόγονοι έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.

Αυτό όμως δεν την πτόησε και έβαλε έναν μακροχρόνιο στόχο, ότι σχεδόν 10 χρόνια αργότερα θα επέστρεφε με άλλη μια ταινία από το σύμπαν του Avatar που θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο τον πήχη της τεχνολογικής εξέλιξης. Λίγο όμως η τελειομανία της, λίγο ο covid και ο εγκλεισμός, έφτασε όχι να αθετήσει το λόγο της, αλλά να φανεί ελάχιστα χρονικά ασυνεπής.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα παραχθούν άλλες δύο ταινίες μετά από το δεύτερο μέρος (που αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκόσμια στις 15 Δεκεμβρίου αυτού του έτους), με πιθανές χρονολογίες εξόδου το 2024 και 2026 αντίστοιχα.

Τα γυρίσματα του τρίτου μέρους έχουν ήδη ξεκινήσει, με το ίδιο βασικό καστ.

Τζέιμς Κάμερον – σκηνοθέτης του Τιτανικού

Tο 2009 ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης του Τιτανικού, έσπαγε τα κατεστημένα με τη νέα του ταινία “Avatar“. Η τεχνολογία ουδέποτε είχε προχωρήσει σε τέτοια εξελικτική κλίμακα και οι 3D χαρακτήρες επαναπροσδιόριζαν τη σημασία της υποκριτικής στο μέλλον αφού όλα έδειχναν πως ίσως τα avatar καταλάβουν το άβατο, την κινηματογραφική ερμηνεία.

Ο δημιουργός, αν και φαβορί εκείνη τη χρονιά για το Όσκαρ, το έχασε από την πρώην σύζυγο του Κάθριν Μπίγκελοου και την ταινία της “TheHurtLocker.

Όλη η επικαιρότητα