Υλικά για 2 άτομα

6 σπαράγγια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ξύσμα ενός μοσχολέμονου (λάιμ)
4 φέτες ψωμί πολύσπορο
Για την κρέμα τυριού
80 γρ. φέτα
60 γρ. ανθότυρο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1 Καθαρίζετε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται περίπου 2-3 εκατοστά και τα ξεφλουδίζετε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ.

2 Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο, ρίχνετε το σκόρδο και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και τα σοτάρετε ελαφρά.

3 Βάζετε τα σπαράγγια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

4 Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά και μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε και τον χυμό λεμονιού.

5 Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τα αβγά ποσέ. Γεμίζετε τα δύο τρίτα μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ξίδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει. Ρίχνετε μέσα ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας όμως να στερεοποιείται πρώτα το ένα και μετά να ρίχνετε το άλλο.

6 Μόλις στερεοποιηθούν όλα σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν άλλα 4 λεπτά. Κατόπιν τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα.

7 Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού λιώνοντας με ένα πιρούνι τη φέτα, το ανθότυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.
8 Αλείφετε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού με το τυρί κρέμα, τοποθετείτε πάνω από 3 σπαράγγια στο καθένα και τελειώνετε βάζοντας πάνω το αβγό.