Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Διαρκείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού

Ακούστε το άρθρο

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με Υπουργούς, στελέχη της Κυβέρνησης και επικεφαλής οργανισμών έχει σε καθημερινή βάση η Βουλευτής Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προωθώντας στα αρμόδια Υπουργεία αιτήματα που της υποβάλλονται καθημερινά από Ηλείους και παράλληλα συμβάλλοντας στην διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν λόγω COVID- 19.

Η κα Αυγερινοπούλου έχει καθιερώσει καθημερινή live  επικοινωνία μέσω ιντερνέτ με όλους τους πολίτες του Ν. Ηλείας, προκειμένου να συζητήσει και να μεταφέρει εγκαίρως στην Κυβέρνηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι αγρότες και γενικότερα όλες οι κοινωνικές ομάδες εν μέσω της κρίσης λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, αλλά και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά.

Η κα Αυγερινοπούλου, ενημερώνει για τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας από την λήψη μέτρων για την πρόληψη της  διασποράς του κορονοϊού.

Τηλεμαθήματα μέσα από την Κρατική Τηλεόραση για τους μαθητές

Σε επαφή που είχε με την Υπουργό Παιδείας, κα Κεραμέως, η κα Αυγερινοπούλου συζήτησε μαζί της για τα τηλεμαθήματα που αφορούν τους  μαθητές του Δημοτικού και θα ξεκινήσουν από  την ερχόμενη εβδομάδα μέσω της ΕΡΤ και για άλλα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την τηλεκπαίδευση, ενώ πρότεινε την επιδότηση μαθητών για την αγορών υπολογιστών, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο internet. Ενημερώνει, δε, ότι όσοι μαθητές δεν διαθέτουν επί του παρόντος συσκευές, μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους και δια μέσω τηλεφώνου, παράλληλα με τα μαθήματα μέσω ΕΡΤ.  Ειδική αναφορά έγινε και στα «blind spot» τις περιοχές του νομού Ηλείας όπου το internet είναι κακής ποιότητας ή και ανύπαρκτο. Ήδη τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεξεργάζονται προγράμματα για να καλυφθούν τέτοια κενά και να καλυφθεί με παροχή internet όλος ο Νομός Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Αυγερινοπούλου αμέσως μετά  την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την αναγκαία προσωρινή διακοπή της λειτουργίας σχολείων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών  εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού προσέφερε σε όλους τους μαθητές του Νομού Ηλείας, από το Δημοτικό ως και την Α΄ Λυκείου, δωρεάν πρόσβαση σe  εκπαιδευτική πλατφόρμα μαθημάτων.

Για λαϊκές αγορές

Η απόφαση για προσωρινή  αναστολή της δραστηριότητας στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς Ηλείους καλλιεργητές και πωλητές ειδών οπωροπωλείου στη λαϊκή. Η κα Αυγερινοπούλου ως αποδέκτης δεκάδων αιτημάτων που αφορά στο θέμα ήδη συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους σε μια προσπάθεια  να εξευρεθεί λύση με την μεταφορά και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.

Για τους σταφιδοπαραγωγούς

Σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις η κα Αυγερινοπούλου που είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με στελέχη του ΟΠΕΚΕΚΕ έλαβε την προφορική διαβεβαίωση ότι ο οργανισμός θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους σταφιδοπαραγωγούς να πραγματοποιηθεί ενημερώνει ότι μέσα στην Μ. Εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής άδεις λόγω Covid -19, η κα Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο, και τον Προϊστάμενο του  περιφερειακού γραφείου Πάτρας. Η Ηλεία βουλευτής ζήτησε την ενίσχυση του γραφείου με επιπλέον προσωπικό ακόμα και μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ή άλλου φορέα.

Επιταγή κατάρτισης

Επιταγή κατάρτισης ύψους 600 ευρώ από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν από τον Απρίλιο επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Πρόκειται – όπως εξηγεί η κα Αυγερινοπούλου – για μια επιταγή κατάρτισης που θα θυμίζει επίδομα ανάλογο, με εκείνο των 800 ευρώ και συνδυάζεται με το υπόλοιπο πλέγμα μέτρων στήριξης που παρέχεται στον εν λόγω κλάδο.

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων, όπως οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές, η Κυβέρνηση επεξεργάζεται μια πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα.

Κτηματολόγιο: Μόνο με ραντεβού

Οι έκτακτες συνθήκες «παγώνουν» και το κτηματολόγιο καθώς αποφασίστηκε να κλείσουν έως τις αρχές Μαΐου κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία για το κοινό, ενώ σε περιορισμένη λειτουργία θα παραμείνουν τα γραφεία κτηματογράφησης και η ίδια η «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παύουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων (αν υπήρχαν, καθώς δεν θα μπορούν να μεταγραφούν). Όσο για την κτηματογράφηση, θα εξυπηρετούνται μόνο όσοι μπορούν να έλθουν σε επικοινωνία ηλεκτρονικά.

Όλη η επικαιρότητα