Αυγερινοπούλου: Κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνηςως σεισμόπληκτης περιοχής

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκε άμεσα και έβγαλε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τη Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθεί ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης σεισμόπληκτος, μιας σοβαρής παράλειψης και καθυστέρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν κήρυξε ως όφειλε τη πληγείσα περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πρωτοβουλία και συνεχή παρακολούθηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, ήδη από τον Ιούλιο, έχουν πραγματοποιηθεί συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις στα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να υπογραφεί τάχιστα η ΚΥΑ που θα κηρύξει τη περιοχή σεισμοπαθή, ενώ συνάντηση είχε πραγματοποιήσει η κα Αυγερινοπούλου με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Αναμένεται σε λίγες ημέρες η δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ ενέργειες έχει αναλάβει η κα Αυγερινοπούλου για να συμπεριληφθεί ο Δήμος Πηνειού στη Κοινή Υπουργική Απόφαση και αναμένεται από τη δημοτική αρχή του Δήμου Πηνειού να κατατεθεί εκ νέου σχετικό αίτημα.