Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Την Αρχαία Ολυμπία έβαλε στη συζήτηση στο Νταβός o Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Από το Νταβός της Ελβετίας στο οποίο βρέθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες η κα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και YoungGlobalLeader του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνει το Νταβός, δήλωσε:

«Την επίσκεψή μου στο Νταβός περίμενε μια πολύ όμορφη έκπληξη από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία δεν επιβεβαιώνει τίποτα άλλο,παρά το πόσο πραγματικά ο Πρωθυπουργός αγαπά, γνωρίζει και νοιάζεται αυτόν τον τόπο. Κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της εταιρίας Microsoft,κ.BradSmith, ο οποίος του παρουσίασε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες, ο κ. Πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Smith και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος, καθώς και μια επίσκεψη στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα ανάλογο πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας απάντησε θετικά και ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Θυμίζω ότι η Microsoft είχε και στο παρελθόν ενδιαφερθεί και συμφωνήσει μετά από πρότασή μου να συνεισφέρει αφιλοκερδώς στην ψηφιοποίηση της πολύ σημαντικής συλλογής των βιβλίων της Bιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας. Με αφορμή την εμπνευσμένη και πατριωτική πρόταση του κ. Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιήσω νέα επαφή με την εταιρία, ώστε να προωθηθεί τόσο το θέμα της Ολυμπίας, όσο και να αναζωογονηθεί το αίτημα για την Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας.»

Όλη η επικαιρότητα