Γεύσεις

Avocado bread: Το αφράτο ψωμί που «θωρακίζει» την καρδιά

Θωρακίζει την καρδιά, ενισχύει την καλή λειτουργία του εντέρου και τονώνει την διάθεσή μας. Μερικοί από τους λόγους που θα αγαπήσετε και εσείς το avocado bread.
Ακούστε το άρθρο

Λείο, κρεμώδες και πολύ νόστιμο για να καταφέρετε να αντισταθείτε το τοστ με αβοκάντο αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για πρωινό ή brunch και όχι αδίκως. Ωστόσο, έχετε ξανακούσει για το avocado bread;

Η εναλλακτική συνταγή ψωμιού με πρωταγωνιστή το αβοκάντο θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας, καθώς εκτός από εύκολη – χρειάζεστε μόλις πέντε υλικά – είναι και εξαιρετικά ωφέλιμη για την καρδιά σας.

Γιατί να δοκιμάσετε το avocado bread

Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν μια διασταύρωση ανάμεσα σε βελούδινο κέικ και αλμυρό-γλυκό ψωμί. Εκτός από την πλούσια γεύση του, το ψωμί αβοκάντο είναι γεμάτο με κάλιο και φυτικές ίνες που τονώνουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου ενώ σας γεμίζουν με ενέργεια και καλή διάθεση. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε και τα οφέλη που έχει για την καρδιά σας.

Σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association, στα πλαίσια της οποίας μελετήθηκαν δεδομένα για περισσότερους από 110.000 συμμετέχοντες, επισημαίνεται ότι τα άτομα που έτρωγαν δύο ή και περισσότερες μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα είχαν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όσον αφορά την παρασκευή του είναι πολύ πιο απλή από αυτό που φαντάζεστε. Δεν είναι πολύ διαφορετικό από το να φτιάχνετε το τυπικό γρήγορο ψωμί, γνωστό και ως ψωμί φτιαγμένο με διογκωτικό παράγοντα (όπως το μπέικιν πάουντερ ή τη μαγειρική σόδα) που επιτρέπει το άμεσο ψήσιμο της ζύμης ή του μείγματος.

Για να πετύχετε την τέλεια λεία και κρεμώδη ζύμη είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα αβοκάντο και συγκεκριμένα να είναι ακριβώς ώριμα αλλά όχι πολύ ώριμα.

Πώς θα το φτιάξετε

Για το avocado bread (οκτώ μερίδες) θα χρειαστείτε:
2 πολύ ώριμα αβοκάντο, μετρίου μεγέθους

3/4 φλ κρυσταλλική ζάχαρη

3 αυγά

2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ. γλ. μπέικιν

Λίγο αλάτι Kosher

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αβοκάντο με την ζάχαρη, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν έχουν μείνει μερικές μικρές συστάδες, μην ανησυχείτε για αυτό. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε τα όλα μαζί καλά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, διπλώστε απαλά τα υγρά συστατικά στα ξηρά υλικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα σιλικόνης.

Αφού όλα ανακατευτούν καλά και ενσωματωθούν πλήρως, ρίχνουμε το κουρκούτι σε ένα ταψί λαδωμένο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν μπαίνει στο κέντρο του ψωμιού.

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα