Ηλεία

Αξιολόγηση και νέα διπλώματα οδήγησης

Ακούστε το άρθρο

Η αξιολόγηση και ο νέος νόμος για τα διπλώματα οδήγησης ήταν τα σημαντικότερα θέματα που συζήτησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση.

Η θέση του συλλόγου για την αξιολόγηση παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη, για αυτό και τα μέλη του προτίθενται να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να απόσχουν από κάθε διαδικασία.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι σε ό,τι ίσχυε ως τώρα. Το υπουργείο έχει δημιουργήσει πλατφόρμα για την αξιολόγηση και εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας ώστε να οι συνάδελφοί μας να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία και να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ανδρέας Ασημακόπουλος.

Για τις αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης, ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι παρά τη γενικότερη θετική κατεύθυνση του νόμου, εμφανίζει σημεία που δεν θα επιτρέψουν την ομαλή εφαρμογή του.

«Έχει κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου για τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο στη γενική του εικόνα κινείται σε θετική κατεύθυνση όσον αφορά τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών. Όμως έχει πολλά προβλήματα που το καθιστούν ανεφάρμοστο στην πράξη. Ήδη ετοιμάζουμε το πλαίσιο των προτάσεών μας για να το στείλουμε στο υπουργείο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου και σημείωσε ότι οι εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται μετά τη λήξη του ωραρίου των υπαλλήλων, για να μην εμποδίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Θεωρούμε ότι το εξεταστικό έργο πρέπει να γίνεται μετά το πέρας του ωραρίου, διότι οι υπηρεσίες έχουν αποδομηθεί από προσωπικό και είναι υποστελεχωμένες. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις γίνονται πρωί, αυτό θα λειτουργεί ανασταλτικά στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Με αυτό το σκεπτικό επιμένουμε στο ότι θα πρέπει οι εξετάσεις να γίνονται μετά τη λήξη του ωραρίου», ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για την υλοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όλη η επικαιρότητα