Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: «Η δέσμευση για την υλοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία είναι επένδυση»

"H βελτίωση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία είναι υψηλής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση"
Ακούστε το άρθρο

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται κάθε χρόνο την 3η Δεκεμβρίου, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«H βελτίωση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία είναι υψηλής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και πολιτικές με γνώμονα όλοι οι συνάνθρωποί μας να έχουν απόλυτη πρόσβαση. Προ ολίγων ημερών, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι τα άτομα με αναπηρία θα λάβουν πρόσθετο οικονομικό βοήθημα, ενώ το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που κατήρτισε η Κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται. Έχει, ακόμη, εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο  Ανάκαμψης για την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών σε κάθε άτομο με αναπηρία, τη ψηφιακή κάρτα αναπηρίας και την επιδότηση για παρεμβάσεις σε κατοικίες και  χώρους εργασίας στους οποίους κατοικούν ή εργάζονται άτομα με αναπηρία.

Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμο και βιώσιμο μετά την πανδημία της COVID-19. Η ενσωμάτωσή τους αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ειρήνη.  

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια υπενθύμιση κοινωνικής ευαισθησίας, ισότητας και ευκαιριών. Οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε την συστηματική προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία και την ανάπτυξη δράσεων για την περαιτέρω ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή και τις πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές δραστηριότητες, καθώς και την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας με ειδική μέριμνα για την πανδημία της COVID-19. 

Η δέσμευση για την υλοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιοσύνης, αλλά επένδυσης σε ένα κοινό, πιο ανθρώπινο μέλλον».

Όλη η επικαιρότητα