Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου – Πέτσας: Στο «Αντώνης Τρίτσης» έργα ύψους 6.162.333€ και 1.518.918€ για το Δ. Ήλιδας και το Δ. Πύργου

Χρηματοδότηση έργου για την αγροτική οδοποιία σε όλο τον Νομό.
Ακούστε το άρθρο

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ευχαριστεί θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για τα έργα που χρηματοδοτεί το Υπουργείο στην Ηλεία, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών και εγκαίρως ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους είτε πρόκειται για έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ζημιών από θεομηνίες είτε για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών των ΟΤΑ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενισχύονται οι Δήμοι της χώρας, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί το μεγάλο έργο για την αγροτική οδοποιία που θα αφορά σε όλο τον Νομό Ηλείας. Πρόκειται για ένα έργο άμεσης βοήθειας για τους αγρότες, αλλά και τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους και την ασφαλή διέλευσή τους. Είναι, μάλιστα, από τα πρώτα θέματα που είχε θέσει η κα Βουλευτής στο Υπουργείο και ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση.

Μέσω του  προγράμματος «Αντώνη Τρίτσης»  ενισχύονται οι Δήμοι Ήλιδας και Πύργου, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για τους άλλους Δήμους του Νομού.

Με 6.162.333€ θα ενισχυθεί ο Δήμος Ήλιδας για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και τη διαμόρφωση του Ανατολικού και Δυτικού τμήματος Σοχιάς – Πολυλειτουργικός χώρος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου, λόγω ανεπάρκειας των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Πύργου, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», θα ενισχυθεί με 1.518.918€ για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας διαχείρισης του Δήμου. Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών με την εφαρμογή έξυπνων ψηφιακών λύσεων και τεχνολογιών, όπως υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού και επιτελικής οργάνωσης, υπηρεσίες αναβάθμισης παροχής διοικητικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, υπηρεσίες και εφαρμογές τηλεϊατρικής, καθώς και υπηρεσίες και εφαρμογές έξυπνης αποκομιδής απορριμμάτων

Όλη η επικαιρότητα