Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου – Πρωτοψάλτης: Στήριξη του κλάδου της εστίασης με προγράμματα απασχόλησης προσωπικού

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου με Σωματείο Εστίασης «Διόνυσος Πύργου».
Ακούστε το άρθρο

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, επικοινώνησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στον οποίο και έθεσε την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του κλάδου της εστίασης με προγράμματα απασχόλησης προσωπικού.

Η κα Βουλευτής πήρε την δέσμευση του κ. Διοικητή ότι εντός ενός μήνα θα ξεκινήσει η τρίτη φάση των προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία αφενός θα καλύπτουν την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και αφετέρου, μεταξύ άλλων, και τον κλάδο της εστίασης. Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και δη αυτά που έχουν γεωγραφική στόχευση διευκολύνουν τις προσλήψεις και στηρίζουν τον κλάδο της εστίασης, ιδίως κατά τη δύσκολο περίοδο της πανδημίας, σε συνδυασμό και με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την στήριξη της αγοράς εργασίας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Γραμματέας ΕΣΠΑ: Επιτάχυνση της καταβολής πληρωμών ΕΣΠΑ

Περαιτέρω, η κα Βουλευτής επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και με την ΕΦΕΠΑΕ και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στην Πάτρα, όπου πήρε την διαβεβαίωση της επιτάχυνσης καταβολής των εγκεκριμένων προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την εστίαση, ενώ αιτήθηκε την έναρξη νέου κύκλου προγραμμάτων, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν και εκείνες οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν λάβει σχετική στήριξη έως σήμερα.

Σκρέκας: Πρόγραμμα ενεργειακής στήριξης των επιχειρήσεων

Τέλος, η κα Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα, στον οποίο και μετέφερε το ζήτημα των αυξημένων χρεώσεων για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος είναι ένας κλάδος με ένταση στην χρήση του ρεύματος, και από τον οποίο έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, με σκοπό την εξοικονόμηση του ρεύματος, τόσο για λόγους στήριξης των επιχειρήσεων, όσο και για λόγους περιβαλλοντικούς και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι σχετικές επικοινωνίες έγιναν σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε η κα Βουλευτής με το Σωματείο Εστίασης «Διόνυσος Πύργου» για τα ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης εν μέσω της πανδημίας της COVID-19 και τα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν, καθώς ο κλάδος της εστίασης είναι από εκείνους που δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα, λόγω της πανδημίας.

Όλη η επικαιρότητα