Πολιτική

Αύριο οι εκλογές για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Αύριο, Κυριακή, πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Κυριακή, πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αναλυτικές οδηγίες γύρω από τη διαδικασία, επισημαίνεται ειδικότερα:

Για την εκλογή Προέδρου δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να εγγραφύν ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα. Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα. Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022 και βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά μόνο για Πρόεδρο.

Για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022 και ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται αναλυτικά οι σταυροί που μπορούν να μπουν ανά περιφέρεια: Αττική 45, Κεντρική Μακεδονία 11, Δυτική Ελλάδα 6, Κρήτη 5, Θεσσαλία 4, Πελοπόννησος 5, Ήπειρος 3, Δυτική Μακεδονία 3, Ανατολική Μακεδονία Θράκη 3, Στερεά Ελλάδα 3, Νότιο Αιγαίο 2, Ιόνια νησιά 2, Βόρειο Αιγαίο 2, Εξωτερικό 1. Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά Κέντρα. Όσοι προσέρχονται για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα