Ελλάδα

Αύριο Πέμπτη 15/12 η κηδεία του 16χρονου Ρομά που πυροβόλησε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ η ταφή του στα Κοιμητήρια του Ευόσμου.
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Πέμπτη 15/12 θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος άφησε χθες (13/12) την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο.

Ο ανήλικος έδωσε 8 μέρες μάχη στη ΜΕΘ μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ η ταφή του στα Κοιμητήρια του Ευόσμου αναφέρει το grtimes.

Στο μεταξύ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή. Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όλη η επικαιρότητα