Ηλεία

Αύριο στην Αμαλιάδα το Πανηλειακό Αντάμωμα

Αύριο στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στις 21:15.
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο 6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών και να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση που θα λάβει χώρα αύριο στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στις 21:15, πραγματοποίησε με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία του ο πρόεδρος του AHEPA HELLAS TMHMA 47 Ηλείας Ανδρέας Παπαδάκος, ενώ ανακοινώθηκαν και λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπως έγινε γνωστό, θα περιέχει τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που έχουν σημαντική συμβολή στην προβολή και προώθηση βασικών θεμάτων της ελληνικής ομογένειας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας με τον AHEPA HELLAS TMHMA 47 Ηλείας, στο οποίο προεδρεύει ο αναπληρωτής δήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος.

Παράλληλα με τη χρήση της τεχνολογίας θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με συλλόγους Ηλείων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ενώ στη γιορτή αυτή θα παρευρεθούν και σημαντικές προσωπικότητες των AHEPA από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα γίνει βράβευση δύο σημαντικών ανθρώπων που έχουν μεγάλη συμβολή στην προώθηση και προβολή θεμάτων που απασχολούν την ελληνική ομογένεια. Πρόκειται για τους Βασίλη Καύκα και Γιάννη Τζουανόπουλο, όπου ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή και συμβολή στην μεγάλη οικογένεια της ελληνικής ομογένειας..

«Γιορτή για όλους τους Ηλείους»

Όπως ο ίδιος τόνισε, η γιορτή αυτή είναι για όλους τους Ηλείους και όχι μόνο για τους Έλληνες της διασποράς, ενώ εξήγησε και το λόγο αλλαγής τοποθεσίας από την οικία Τατάνη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το φόβο συνωστισμού του κόσμου μιας και η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμα κοπάσει. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη χωρητικότητα της οικίας Τατάνη που δεν είναι όσο μεγάλη είναι αυτή του Πολυχώρου.

Λεπτομέρειες της εκδήλωσης

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Γιώτα Αργυροπούλου Φραγκέδη, επεσήμανε πως είναι μια εκδήλωση για όλους, μιας και καθένας έχει κάποιον στο εξωτερικό. Παράλληλα, υποστήριξε πως θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον κ. Τζουανόπουλο, ενώ θα υπάρξουν και πολλές συνδέσεις από το εξωτερικό με σωματεία και φίλους που θα παρέμβουν. Πρόσθεσε ακόμα πως θα υπάρχει και έκθεση από ομογενειακές εφημερίδες στον Πολυχώρο, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τα νέα της ομογένειας και να δουν την ιστορία της.

Για την εκδήλωση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων Βοστώνης Βασίλης Καύκας, σημείωσε πως οι πόρτες κάθε ομογενή είναι ανοιχτές και εξέφρασε και τη χαρά του για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Αμαλιάδα από τον φίλο Ανδρέα Παπαδάκο, ούτως ώστε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας να υπάρχει και να βοηθάει την περιοχή.

Ο ιδρυτής του Συλλόγου Ηλείων Τορόντο Κώστας Κουτρουμπής έκανε έκκληση στον κόσμο να δώσει το παρών και να δώσει κουράγιο και στους διοργανωτές με αυτό τον τρόπο προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους και να τιμούν άτομα που έχουν παίξει και παίζουν σοβαρό ρόλο ώστε το τρίπτυχο γλώσσα, θρησκεία και πολιτιστική κληρονομιά να συνεχίσει να διατηρείται.

Όλη η επικαιρότητα