Εκκλησία Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στους ιεράρχες για τήρηση των μέτρων ενόψει εορτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στους ναούς ενόψει των Χριστουγέννων θα ζητήσει από τους Ιεράρχες την ευλαβική τήρηση των μέτρων
Ακούστε το άρθρο

Μία πρώτη κουβέντα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία και θα συμμετάσχει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στους ναούς ενόψει των Χριστουγέννων θα ζητήσει από τους Ιεράρχες την ευλαβική τήρηση των μέτρων, κάτι το οποίο επεσήμανε και στη σημερινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά τη συνεργασία και την στήριξη της εκκλησίας στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα ζητήσει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς.

Άλλωστε δε λίγες οι περιπτώσεις μητροπολιτών που, όχι απλώς εκφράζουν αντιεπιστημονικές απόψεις για την πανδημία, αλλά καταστρατηγούν και τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, ο οποίος το Πάσχα δεν είχε τηρήσει τα μέτρα για τις ακολουθίες των ημερών, μαζί με τον μητροπολίτη Κυθήρων, εξού και αμφότεροι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρέδωσε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας, όπως π.χ τα κενά στις οργανικές θέσεις κληρικών, αλλά και ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει, λόγω συναρμοδιότητας άλλων υπουργείων.

Η εκκλησία δήλωσε από τη μεριά της πως αδυνατεί να κάνει ελέγχους στις εισόδους των εκκλησιών, ωστόσο παροτρύνει συνεχώς τους πιστούς να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις.

Όλη η επικαιρότητα