Αποδράσεις

Αυτά είναι τα 9 ελληνικά νησιά που ξεχωρίζουν για φέτος το καλοκαίρι

santorini708_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα νησιά είναι η πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτά της Μεσογείου.

Η βρετανική Telegraph σε άρθρο της αναδεικνύει τα νησιά της Νοτίου Ευρώπης και φυσικά από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο.

Για ακόμη μια φορά τα διεθνή μέσα, υμνούν την ελληνική ομορφιά και την κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές των ταξιδιωτών.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας παρουσιάζονται είδη διακοπών με την πρώτη και την εναλλακτική τους επιλογή, σε περίπτωση που έχετε πάει στον πρώτο προορισμό.

Οι καλύτερες παραλίες

Αν και η πρώτη επιλογή είναι η Φορμεντέρα, η Νάξος ακολουθεί επάξια με τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες της στις Κυκλάδες.

«Αμμος από μάρμαρο ή γρανίτη συνθέτουν ένα ασυνήθιστα φωτεινό και λευκό σκηνικό για την Ελλάδα», γράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει προτείνοντας την παραλία της Πλάκας και το ακρωτήρι Κουρούπια με τους αμμόλοφους και κέδρα.

Οικογενειακή υπόθεση

Και πάλι παρά την δεύτερη θέση, η Κέρκυρα ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα νησιά για οικογενειακές διακοπές.

Μετά τη Μαγιόρκα το νησί των Επτανήσων με την κοσμοπολίτικη αρχοντιά του διαθέτει μια σειρά δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως υδάτινα πάρκα διασκέδασης και ιππασία. Το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει πως οι καλύτερες περιοχές είναι η Αγία Βαρβάρα, ο Μαραθιάς και ο Αγιος Στέφανος.

Ρομαντική διάθεση

Η Σαντορίνη για μια ακόμα φορά στην κορυφή. Το πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο νησί των Κυκλάδων δεν θα μπορούσε να μην είναι ο καλύτερος προορισμούς για όλους όσοι επιθυμούν ρομαντικές διακοπές.

Γράφοντας πως «είναι ρομαντικό σε σημείο κλισέ», το δημοσίευμα κάνει λόγο για την ανατολή και τη δύση και στέκεται στα μαγικά χρώματα που έχει το σούρουπο, μεταξύ Οίας και Θηρασίας.

«Ρομαντική διάθεση» κατά τον αρθρογράφο έχει και η Πάτμος, η οποία είναι η δεύτερη επιλογή.

«Παρά την φήμη του μοναστηριού, το νησί έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για ζευγάρια», αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συναρπαστική θέα των γύρω νησιών.

Η ώρα του πάρτι

Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου είναι φημισμένη και αποτελεί την εναλλακτική επιλογή της Ιμπιζας. Από την πόλη μέχρι τις παραλίες, το νησί των Ανέμων προσφέρει άφθονη διασκέδαση με φημισμένους Djs. Ενδείκνυται τόσο για στρέιτ όσο και για γκέι.

Το καλύτερο για την τσέπη σας

Ως ένα ήσυχο και οικονομικό νησί παρουσιάζεται η Χίος από την Telegraph. Σύμφωνα με το βρετανικό site, ο τουρισμός εκεί δεν έχει απογειωθεί κάτι που το καθιστά εξαιρετικά προσιτό στους ταξιδιώτες. Με βυζαντινά μοναστήρια, μεσαιωνικά χωρία και όμορφες παραλίες, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις διακοπές του χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία.

Για θαλάσσια σπορ και ιστιοπλοΐα

Η Λευκάδα φιγουράρει ως καλύτερος προορισμός για τους δραστήριους του καλοκαιριού. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να προτιμήσουν την παραλία του χωριού Βασιλική ή το Νυδρί.

«Ομορφες παραλίες με βότσαλα και λευκά βράχια χαρακτηρίζουν το νησί του Ιονίου/, γράφει το δημοσίευμα.

Γαλήνη και ηρεμία

Η Telegraph υποστηρίζει πως η Κεφαλλονιά είναι ο εναλλακτικός προορισμός για ήσυχες διακοπές, διότι παρά τους πολλούς γαλήνιους παραδείσους στη Μεσόγειο, εκεί μπορεί να φτάσεις χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

«Παρά τη δημοτικότητα από ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» , το νησί απορροφά εύκολα τους επισκέπτες του, έχει «χώρο» για να ξεφύγεις μακριά από όλα, συμπεριλαμβανομένων άφθονες ήσυχες παραλίες και χωρία», γράφει χαρακτηριστικά.

Το καλύτερο για πεζοπορία

Το νησί της Κρήτης και ιδιαίτερα η δυτική του πλευρά χαρακτηρίζεται ως «άγρια», καθώς έχει κορυφαίες διαδρομές για πεζοπορία.

Πρόταση για τους λάτρεις αυτού του είδους είναι η Κίσσαμος και τα μονοπάτια των βοσκών που οδηγούν σε μαγικές παραλίες ή απόμερα φαράγγια.

Παράλληλα, σημειώνει πως το «πιο διάσημο ταξίδι είναι αυτό του φαραγγιού της Σαμαριάς».

Η ακριβής λίστα:

Οι καλύτερες παραλίες: Φορμεντέρα και Νάξος

Για πολυτελείς διακοπές: Σαρδηνία και Cavallo

Για οικογένειες: Μαγιόρκα και Κέρκυρα

Για κουλτούρα: Σικελία και Κύπρος

Για τους ρομαντικούς: Σαντορίνη και Πάτμος

Για πάρτι: Ιμπιζα και Μύκονος

Για οικονομικές διακοπές: Μάλτα και Χίος

Για θαλάσσια σπορ και ιστιοπλοΐα: Λευκάδα και Μινόρκα

Για ειρήνη και ησυχία: Βις και Κεφαλλονιά

Για πεζοπορία:Κρήτη και Κορσική

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα