Μπάσκετ

Αυτή είναι η νέα Ευρωλίγκα – Ποιοι πήραν τα δύο τελευταία εισιτήρια

Ποιοι πήραν τις wild cards και αντικατέστησαν τις ρωσικές ομάδες στη Euroleague; Και πώς έχει διαμορφωθεί ο «χάρτης» στο Eurocup;
Ακούστε το άρθρο

H νέα Euroleague θα είναι διαφορετική, μιας και θα ξεκινήσει χωρίς τις ρωσικές ομάδες. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν δεν θα αγωνιστούν φέτος στη διοργάνωση, δημιουργώντας κενές θέσεις.

Η ισπανική Βαλένθια και η σερβική Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, προκρίνονται -όπως όλα δείχνουν- ώστε να πάρουν το εισιτήριο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν, αντικαθιστώντας τις δύο ομάδες της Ρωσίας που έχουν αποβληθεί από τη διοργάνωση έπειτα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αλλαγές θα υπάρξουν όπως είναι φυσικό και στο Eurocup, διοργάνωση που οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν τη φετινή χρονιά.

Συνοπτικά η νέα σεζόν της Euroleague θα περιλαμβάνει τις:

Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ρεάλ (Ισπανία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ολυμπιακό (Ελλάδα), Μονακό (Γαλλία), Αρμάνι (Ιταλία), Μπάγερν (Γερμανία), ΜΑκάμπι (Ισραήλ), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Ερυθρό Αστέρα (Σερβία), Μπασκόνια (Ισπανία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Άλμπα (Γερμανία), Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (Ελλάδα), Ζάλγκιρις (Λιθουανία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Παρτίζαν (Σερβία) και Βαλένθια (Ισπανία).

Στο Eurocup ο Προμηθέας

Στο Eurocup θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα περίοδο ο Προμηθέας. Οι Πατρινοί είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα λάβουν συμμετοχή στη διοργάνωση, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η λίγκα.

Οι υπόλοιποι σύλλογοι του Eurocup είναι οι Μπουντούτσνοστ, Τσεντεβίτα, Τρέντο, Μπούρσασπορ, Γκραν Κανάρια, Χάμπουργκ Τάουερς, Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπουργκ εν Μπρες, Μπανταλόνα, Λιετκαμπέλις, Λόντον Λάιονς, Μπρέσια, Παρί, Προμετέι, Ουλμ, Σλασκ Βρότσλαβ, Τουρκ Τέλεκομ, Κλουζ-Ναπόκα, Βενέτσια.

Πηγή: top10.gr

Όλη η επικαιρότητα