Κόσμος

Αυτό είναι το φτωχικό -μόλις 50 τ.μ.- του Έλον Μασκ

Ένα σπίτι που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις της SpaceX δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ο Έλον Μασκ.
Ακούστε το άρθρο

Όταν ανακοίνωσε ότι πουλάει όλα του τα σπίτια και θα μένει σε σπίτια φίλων, δεν τον πίστεψε κανείς. Ωστόσο, ο Έλον Μασκ το έκανε.

Όμως, τον τελευταίο χρόνο πήρε την απόφαση να φτιάξει το δικό του «καλυβάκι», για έχει κάπου να κοιμάται χωρίς να ενοχλεί ή να πιάνεται στους καναπέδες φίλων, όταν βρίσκεται στο στρατηγείο της SpaceX στο χωριό Boca Chica.

Άλλωστε, το σπίτι αξίας μόλις 50.000 δολαρίων ανήκει στην εταιρεία του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, και το νοικιάζει προκειμένου να έχει μια μόνιμη βάση, όταν καταστρώνει τα σχέδιά του για την αποστολή αποικίας στον Άρη.

Πρώτη φορά φωτογραφίες

Το πλάνο του Έλον Μασκ για το μικροσκοπικό σπίτι είχε γίνει γνωστό, όταν πούλησε και την τελευταία του βίλα στην Καλιφόρνια, ωστόσο για πρώτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το σπίτι και τη γύρω περιοχή.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, το σπίτι του Elon Musk έχει στον κήπο κούνια και ένα παιδικό σπιτάκι που μοιάζει με πύραυλο, ηλιακά πάνελ της Tesla στη σκεπή, κάμερες ασφαλείας κρυμμένες στα δέντρα και ψηλούς φράχτες.

Ο CEO και ιδρυτής της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter δεν μένει μόνος του στη Boca Chica, που απέχει μόλις δύο μίλια από τα σύνορα με το Μεξικό, καθώς το διπλανό σπίτι προορίζεται για τους άνδρες της ασφάλειας του.

«Δεν είναι ποτέ μόνος του, πάντα έχεις τους σωματοφύλακές του μαζί. Συνήθως φτάνει αργά τη νύχτα, μπαίνει αμέσως μέσα και σπάνια βγαίνει έξω», είπε στην Daily Mail ένας γείτονας του Έλον Μασκ.

Θέλει να επικεντρωθεί στις μεγάλες αποστολές

Με καθαρή αξία 169,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να κατέχει πολλά περιουσιακά στοιχεία, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις «μεγαλύτερες αποστολές» – πιθανότατα ο λόγος για αυτήν την κίνηση.

Το «Casita» («μικρό σπίτι» στα ισπανικά), που παράγεται από την Boxabl, μια επιχείρηση που δημιουργεί σπίτια που μπορούν να παραδοθούν και να συσκευαστούν με επίπεδη συσκευασία, με την εγκατάσταση να διαρκεί μόνο μία ημέρα.

Δημιουργημένο σαν ένα κανονικό στούντιο διαμέρισμα, έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς: μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και ένα μεγάλο δωμάτιο χωρισμένο σε σαλόνι / υπνοδωμάτιο.

Διαθέτει χαμηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αν ληφθεί υπόψη η ισχυρή στάση της Tesla για τη βιωσιμότητα.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα