Ελλάδα

Αυτοκτονία 14χρονου: Απαντήσεις στα ερωτήματα αναζητούν οι αρχές – Τα δύο σενάρια

Τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο θάνατος του παιδιού είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Oι αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια: το ένα είναι το παιδί να έπεφτε συστηματικά θύμα άγριου bullying και το άλλο ότι συνέβη στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού, του «Βlackout Challenge» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εφήβους στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και αναφορές που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι μπορεί να είχε ανοιχτή την κάμερα του κινητού του μέχρι τις τελευταίες του στιγμές.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στην υπόθεση θα έχει ρόλο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν κομβικού ενδιαφέροντος για την εξιχνίαση της υπόθεσης την χρήση της κάμερας του κινητού τηλεφώνου του 14χρονου τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Τις απαντήσεις θα δώσουν τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που θα ερευνήσουν τα βήματα στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου.

Το χρονικό μέχρι την αυτοκτονία

Την περασμένη Παρασκευή το παιδί, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του, έφυγε από το σχολείο κυνηγημένο σύμφωνα με μαρτυρίες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά…

Ο 14χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου ήταν αθλητής παγκρατίου, ένα είδος πάλης. Συχνά δεχόταν εκφοβισμό, όπως λένε οι συμμαθητές του, από άλλα παιδιά και δεν απαντούσε ποτέ στις προκλήσεις.

Τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του.

Η μήνυση από πατέρα στο σχολείο

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, τον Σεπτέμβριο του 2021 ένας 13χρονος μαθητής του εν λόγω σχολείου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο προαύλιο.

Ο πατέρας του μαθητή πήγε στο σχολείο προκειμένου να μάθει τι συνέβη στο προαύλιο του σχολείου, όμως οι απαντήσεις της διεύθυνσης δεν τον έπεισαν και προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου Γυμνασίου.

Ο αποχαιρετισμός από τους συμμαθητές του

Η είδηση της αυτοκτονίας του 14χρονου στα Πατήσια προκάλεσε μεγάλο σοκ και στο σχολείο που πήγαινε το παιδί. Οι συμμαθητές του και τα παιδιά στο σχολείο αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι «έφυγε» από κοντά τους.

Την Δευτέρα (16/05), στο προαύλιο του οι συμμαθητές του 14χρονου Μάκη, στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου.

Με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομα του παιδιού: «Μάκης». Και στη συνέχεια άναψαν ένα καπνογόνο και φώναζαν δυνατά το όνομά του.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα