Τεχνολογία

Αυτόνομο όχημα της Google τα κατάφερε: Συγκρούστηκε με λεωφορείο

1ff61b14afc86a6c38764baf5cb4f288.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ένα από τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google που δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους στην Καλιφόρνια, τράκαρε με λεωφορείο. Ήταν ένα μικρό ατύχημα, είναι όμως η πρώτη φορά που καταγράφεται επισήμως παρόμοιο γεγονός με αυτόνομο όχημα της εταιρείας. 

Η σύγκρουση συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου, βάσει αναφοράς της Google στο δελτίο συμβάντων της αρμόδιας πολιτειακής Αρχής. Κανείς δεν τραυματίστηκε, καθώς το αυτοκίνητο κινούνταν μόλις με 3 χλμ/ώρα και το λεωφορείο με 25 χλμ/ώρα.

Η αναφορά δεν εξετάζει ποιος είχε την ευθύνη για το ατύχημα. Ωστόσο, η Google έγραψε ότι το αυτοκίνητό της προσπαθούσε να αποφύγει κάποια σακιά στην άκρη του δρόμου όταν το αριστερό μπροστινό μέρος του χτύπησε στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου.

Το αυτόνομο όχημα είχε οδηγό δοκιμών πίσω από το τιμόνι -όπως επιβάλει ο νόμος για λόγους ασφαλείας- όμως εκείνος δεν αντέδρασε θεωρώντας ότι το λεωφορείο θα σταματήσει για να δώσει χώρο στο SUV της Lexus.

Η Google δοκιμάζει στους δρόμους της Καλιφόρνια περισσότερα από είκοσι Lexus RX450h εφοδιασμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Εάν αποδειχθεί υπαιτιότητα του οχήματος της εταιρείας, θα είναι επισήμως η πρώτη φορά που ένα αυτόνομο όχημα θεωρείται υπεύθυνο για τροχαίο ατύχημα.

Η Google ανακοίνωσε ότι αποδέχεται «κάποια ευθύνη» για το ατύχημα. Ανακοίνωσε επίσης ότι μετά το συμβάν προέβη σε αλλαγές στο λογισμικό των αυτόνομων οχημάτων της. 

 

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα