Categories: ΑχαϊαΗλεία

Αυτοψία της εφ. «Πατρίς» στις εργασίες της Πατρών-Πύργου – Στον δρόμο προς το μέλλον και την ασφάλεια! [photos+video]

Share

Στο 42% σχεδόν  έχει φτάσει αισίως η πρόοδος του έργου της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου σε ό,τι αφορά το τμήμα Γαστούνη – Πύργος, μιας και η ΤΕΡΝΑ, με σύμμαχο τον καλό καιρό έχει ανεβάσει ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και μοιάζει δεδομένο πως αν οι εργασίες συνεχιστούν με την ίδια ένταση, το συγκεκριμένο τμήμα όχι απλά θα παραδοθεί εντός της συμβατικής προθεσμίας που είναι ο Μάρτιος του 2025 αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και νωρίτερα!

Η εφ. «Πατρίς» βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην Αμαλιάδα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών, με το νέο αυτοκινητόδρομο στο συγκεκριμένο κομμάτι, που είναι και το πιο προχωρημένο απ’ τα τρία, να παίρνει σταδιακά σχήμα και με την ελπίδα ο νέος δρόμος μετά την παράδοσή του να οδηγήσει εκτός από το μέλλον και την ανάπτυξη και στην ασφάλεια που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, όπως μας ενημέρωσε ο εργοταξιάρχης της ΤΕΡΝΑ, Γιάννης Αυγέρης, στο κομμάτι από τα Χανάκια έως τον Πύργο, αυτή τη στιγμή γίνονται χωματουργικές εργασίες οι οποίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι του 2024. Στα υπόλοιπα κομμάτια εκτελούνται εργασίες οδοστρωσίας με την ασφαλτόστρωση να έχει

προχωρήσει αρκετά , δίνοντας μια πρώτη γεύση από τον νέο, υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα κατασκευαστεί και που τόσο έχει ανάγκη και έχει στερηθεί κυρίως η Ηλεία αλλά και η Αχαΐα, με το ταξίδι από τον Πύργο στην Πάτρα να υπολογίζεται μετά την ολοκλήρωση του δρόμου σε λιγότερο από 40 λεπτά.Μάλιστα, όπως υπολογίζεται, αυτή τη στιγμή στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην Αμαλιάδα, απασχολούνται περισσότερα από 350 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα δύο τμήματα του έργου αλλά και την συνολική πρόοδο, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οκτωβρίου έχει φτάσει αισίως στο 26,26%, το τμήμα που κατασκευάζει η ΑΒΑΞ από το Μιντιλόγλι μέχρι τα Καραίικαέχει ξεπεράσει το 17% παρά την εμπλοκή  με τις απαλλοτριώσεις στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα, ενώ  τμήμα που κατασκευάζει η ΑΚΤΩΡ από τα Καραίικα μέχρι την Γαστούνη η πρόοδος έχει ανέβει πάνω από το 14%.

Σχετικά με τον νέο οδικό άξονα, προ ημερών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2025, στους συμβατικούς χρόνους υλοποίησης. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 26%, μια πρόοδος που κρίνεται ως σημαντική ενώ από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών, Χριστίνα Αλεξοπούλου σημείωσε πως στόχος είναι έως το 2025 ο νέος δρόμος να είναι σε χρήση ώστε να μειωθούν και τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή.

Θυμίζουμε, πως το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου, μήκους 13χλμ., από το Μιντιλόγλι έως και την Κάτω Αχαΐα, αφορά διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού ενώ τα υπόλοιπα 62 χιλιόμετρα είναι κατασκευή σε νέα χάραξη μέσω της κοιλάδας της Ήλιδας.

Tα χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινητόδρομου

Ο νέος αυτοκινητόδρομος προβλέπεται με τετράϊχνη διατομή πλάτους 21,30μ (χωρίς τις πλευρικές διαμορφώσεις) αποτελούμενη από 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 14μ (4×3,50μ), Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης συνολικού πλάτους 4,60μ (2×2,30μ), λωρίδες ασφαλείας στην κεντρική νησίδα συνολικού πλάτους 2,10μ (2×1,05μ), κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο τύπου NewJersey πλάτους 0,60μ και ύψους 0,80μ.

Στο Πάτρα-Πύργος προβλέπονται δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων στη Χ.Θ. 8+450 μεταξύ των Α/Κ ΒΙΠΕ και Κάτω Αχαϊας καθώς και περί την Χ.Θ. 67+900 μεταξύ των Α/Κ Αμαλιάδας και Α/Κ Πύργος. Επίσης προβλέπονται πλευρικοί σταθμοί διοδίων στους Ανισόπεδους Κόμβους Κάτω Αχαΐας & Αμαλιάδας. Στο νέο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα λειτουργήσουν και δύο αμφίπλευροι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και ΚΕΣ περί τις Χ.Θ. 21+000 και 72+000.

Γιάννης Αυγέρης, εργοταξιάρχης ΤΕΡΝΑ
«Το έργο θα παραδοθεί εντός της συμβατικής προθεσμίας»

«Βρισκόμαστε στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας, όπου η ΤΕΡΝΑ εκτελεί το κομμάτι από την Γαστούνη μέχρι τον Πύργο. Ένα τμήμα 20 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται σε επίπεδο χωματουργικών εργασιών στο κομμάτι από τα Χανάκια έως τον Πύργο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Στα υπόλοιπα τμήματα εκτελούνται εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, πλευρικών διαμορφώσεων και όλων των υπόλοιπων τεχνικών εργασιών  που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει σχεδόν στο 42% της ολοκλήρωσης και αναμένεται – αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν – ως τέλος της χρονιάς να έχουμε φτάσει στο 50% με στόχο να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στην συμβατική του προθεσμία που είναι τον Μάρτιο του 2025.