Αχαϊα Ηλεία

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία λόγω της «Όμικρον» – Οι νοσηλείες σε Πάτρα και Πύργο

«Συνέπεια της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας, γεγονός που οφείλεται στην επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Αυτό τόνισε και ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας χθες το πρωί στο ρ/σ «ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4», επικαλούμενος τους ελέγχους των δειγμάτων από τους θετικούς νοσούντες, τα οποία στέλνονται για εξέταση στα εργαστήρια της 6ης ΥΠ.Ε και του Πανεπιστημίου Πατρών, που βάση ενός συστήματος ελέγχου συγκεκριμένου στελέχους δείχνουν ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» κυριαρχεί.

«Συνέπεια της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Το περασμένο Σάββατο στο Ρίο προσήλθαν 61 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 64 ύποπτα από τα οποία τα 22 μεταφράστηκαν σε εισαγωγές, όσο δηλαδή μια κλινική. Οι πολίτες αυτοί χρειάζονται εξέταση και φροντίδα και τα βαρύτερα περιστατικά εισαγωγή» όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Παράλληλα ανέφερε πως αν συνεχιστεί η μεγάλη επισκεψιμότητα στα νοσοκομεία, έστω και για εξέταση, μοιραία θα αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλειών. Οι νοσηλείες σε Πάτρα και Πύργο Όσον αφορά τις νοσηλείες, η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται ολοένα και πιο πιεστική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υ.ΠΕ, 24 ασθενείς νοσηλεύονταν μέχρι χθες στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, 106 ασθενείς στις κλινικές covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, 4 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 1 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 12 στη ΜΕΘ, ενώ άνοιξαν επιπλέον 6 κλινικές και αναμένεται να ανοίξουν και περισσότερες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 70 ασθενείς στις κλινικές covid και 9 στη ΜΕΘ.

Όλη η επικαιρότητα