Ηλεία Οικονομία

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων – Οι φόβοι για νέα κρίση του κλάδου

Σημαντική πτώση του κλάδου των ασφαλίσεων εκτιμούν οι ασφαλιστικοί πράκτορες σε περίπτωση που οι αυξήσεις γίνουν πραγματικότητα.
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι οι κάτοχοι αυτοκινήτων, αφού μετά τα χρόνια της πανδημίας και τις μειώσεις που υπήρχαν στις τιμές του κλάδου, ο κίνδυνος ανόδου των τιμών –εξαιτίας πολλών παραγόντων που έχουν να κάνουν κυρίως με πρόσθετες καλύψεις που προσφέρει μια ασφάλεια– είναι πλέον ορατός και η ανησυχία των ασφαλιστικών πρακτόρων για νέα κρίση στον τομέα τους δικαιολογημένη.

Η ενεργειακή κρίση και η άνοδος των τιμών λιανικής τόσο στα καινούρια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όσο και στα ανταλλακτικά, έχουν προκαλέσει ένα «ντόμινο» αύξησης του κόστους στις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες για να καλύψουν τα αυξημένα κόστη αναγκάζονται να προβούν σε αυξήσεις των τιμών στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στις τιμές των ανταλλακτικών των αυτοκινήτων, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 6% σε σχέση με το 2020 και 44% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με έρευνα από τον Οργανισμό Ασφάλισης της Γερμανίας (GDV). Επίσης η ύπαρξη τελευταίων και ακριβών τεχνολογιών στα καινούρια αυτοκίνητα ανεβάζουν το κόστος, όπως επίσης και η χρησιμοποίηση καλύτερων αλλά ακριβότερων υλικών.

Οι προβλέψεις

Στελέχη από τον ευρωπαϊκό κλάδο ασφάλισης προβλέπουν ότι, φέτος, οι ασφαλιστές στον τομέα του αυτοκινήτου θα καταγράψουν σημαντικές ζημιές, εξαιτίας του υποκείμενου πληθωρισμού, αλλά και της πτώσης των ασφαλίστρων. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλίστρων των καταναλωτών κατά 18% το 2023, δεδομένου ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνουν το κόστος αποζημίωσης.

Αναγκαία η ασφάλιση

Μπορεί οι οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών το τελευταίο διάστημα με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια σε δεκάδες αγαθά και υπηρεσίες να είναι πολλές και δυσβάσταχτες, ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί πως η ασφάλιση του οχήματός του αποτελεί το «Α και το Ω», τόσο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, όσο και για τους υπόλοιπους πολίτες. Μπορεί οι βασικές ανάγκες όλων να εστιάζουν στο βιοτικό επίπεδο, αλλά πρέπει να υπάρξει η αντίληψη πως η ασφάλιση σώζει. Για αυτό, φαινόμενα μη ανανέωσης ασφαλίστρων θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Ανησυχία από τους ασφαλιστές

Την πεποίθηση πως ο κλάδος τους θα δεχθεί σημαντικό πλήγμα από τις αυξήσεις των ασφαλίστρων εξέφρασαν διάφοροι ασφαλιστικοί πράκτορες του νομού, που εκτιμούν πως ο κόσμος θα θελήσει να αφήσει ακινητοποιημένα τα οχήματά του ή να προχωρήσει σε μικρής διάρκειας συμβόλαια προκειμένου να μπορέσει οικονομικά να ανταπεξέλθει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του. Παράλληλα, συμβούλεψαν τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν την ασφάλιση των οχημάτων τους, μιας και τα θετικά που προσφέρει είναι πολλά. Βέβαια, υπάρχουν και απόψεις πρακτόρων που μιλούν για το μη εντοπισμό σημαντικών αλλαγών στις τιμές, μιλώντας ωστόσο για τα αποτελέσματα που θα φέρει στον κλάδο μια ενδεχόμενη τέτοια αύξηση.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

Ασφαλιστικός πράκτορας

«Δυστυχώς όπως σε όλα τα προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες έχουμε αύξηση, έτσι και στον κλάδο μας δεν μπορεί να αποφευχθεί και αυτό με αποτέλεσμα οι πληροφορίες που έχουμε ίσως από τώρα σε κάποιες εταιρείες, να έχουν παρουσιαστεί αυξήσεις της τάξεως του 10-15%, που δυστυχώς ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να το εξαλείψουμε.

Αναγκαστικά θα επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος.

Ακόμα, το κράτος έχει προχωρήσει και στην ενεργοποίηση εφαρμογής για την ανίχνευση μη ασφαλισμένων οχημάτων, με αποτέλεσμα ο κλοιός πλέον να στενεύει και όλοι να πρέπει να ασφαλίζουμε τα οχήματα για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων με τσουχτερά πρόστιμα».

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ασφαλιστική πράκτορας

«Είναι πολύ πιθανό σενάριο, καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω επιστροφής στην κανονικότητα καθώς και το κόστος κατασκευής ζημιών πλέον και λόγω πληθωρισμού, αλλά και λόγω αύξησης της τιμής ανταλλακτικών. Επιπλέον, έχει αλλάξει και ο νόμος περί ανασφάλιστων οχημάτων. Έχει γίνει αυστηρότερος και πλέον μόνο με τον αριθμό πινακίδας μπορεί εύκολα να εντοπιστεί αν το όχημα είναι ανασφάλιστο.

Θέλουμε ως επαγγελματίες ασφαλιστές να είμαστε δίπλα στους ασφαλισμένους, να τους δίνουμε σωστές συμβουλές και τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη και θωράκιση των ασφαλιστικών τους αναγκών. Δυστυχώς στον νομό συνεχίζουν να υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα. Βέβαια, παλαιότερα ήταν περισσότερα. Πλέον, με την αυστηροποίηση του νόμου, έχει μειωθεί το φαινόμενο».

Ιωάννης Τσιώρης – Ασφαλιστικός πράκτορας

«Στις ασφάλειες αυτοκινήτων σίγουρα θα υπάρξει σημαντική μείωση στην κίνηση. Θα δούμε αυτοκίνητα που θα μπουν σε ακινησία, διότι η νομοθεσία αναφέρει πως από τη στιγμή που υπάρχουν αυτοκίνητα με πινακίδες πρέπει να είναι ασφαλισμένα. Αυτά χωρίς ασφάλεια και σε κυκλοφορία, έχουν 500 ευρώ πρόστιμο. Εκτιμώ ότι θα δούμε μεγάλη μείωση στην κυκλοφορία. Έχουμε δύσκολο χειμώνα και θα δούμε πολλά αυτοκίνητα και ανασφάλιστα αλλά και έτοιμα να καταθέσουν πινακίδες για να μην επιβαρύνονται από το κόστος ασφάλισης. Οι ιδιοκτήτες πιστεύω θα κάνουν οτιδήποτε να εξοικονομήσουν χρήματα αφήνοντας τα αυτοκίνητα δίχως λάστιχα, σέρβις και ασφάλειες. Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι δύσκολες και θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφαλιστικός πράκτορας

« Η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες σίγουρα επηρεάζει τον κλάδο και δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζει πρόσφατα. Οι πολίτες έχουν αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις και πλέον φαίνεται πως οι περισσότεροι επιθυμούν μικρότερης διάρκειας ασφαλιστήρια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Δυσκολεύονται πλέον να πληρώσουν τη χρονική διάρκεια που είχαν στο παρελθόν, οπότε επιλέγουν μικρότερα διαστήματα».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΝΟΣ

Ασφαλιστικός πράκτορας

«Το ποσοστό αύξησης θα φτάνει περίπου στο 10% και ήδη κάποιες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να το κάνουν. Σίγουρα θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη αγορά. Βασική αιτία αυτής της μεταβολής είναι η αύξηση του κόστους των ατυχημάτων και των ανταλλακτικών που επωμίζονται οι εταιρείες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Από το 2012 μέχρι σήμερα είχαμε πτώση 50%. Τώρα λόγω αύξησης του κόστους ανταλλακτικών, που ουσιαστικά σημαίνει αύξηση του κόστους της ζημιάς, αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Η γενικότερη κρίση όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα έχει επηρεάσει την ικανότητα των πολιτών να αντεπεξέλθουν. Ο κόσμος έχει μειώσει τη διάρκεια συμβολαίων, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και αλλάζει συνεχώς η διάρκεια συμβολαίου. Έχουμε σημαντική αύξηση πλέον στα μηνιαία συμβόλαια».

ΠΟΛΥ ΜΠΙΤΟΥΝΗ

Ασφαλιστική πράκτορας

«Σίγουρα είναι δύσκολη περίοδος και έχει φανεί στο επάγγελμα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Βέβαια η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι βασικό. Απαιτείται να είναι οι ασφαλιστικές αξιόπιστες ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις ζημιές, αλλά πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξήσεις και φοβάμαι ότι θα αρχίσουν να μένουν τα αυτοκίνητα πάλι ανασφάλιστα, ενώ ήμασταν σε ένα καλό στάδιο όπου είχαν μειωθεί. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτήν την αύξηση. Ο κόσμος με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνηθίζει εκεί που είχε δύο αυτοκίνητα να κρατάει το ένα, να γκρινιάζει συνεχώς για τα ασφάλιστρα και για όσο το δυνατόν οικονομικότερες λύσεις, ενώ ελάχιστοι υπάρχουν που αφήνουν τα αυτοκίνητα ανασφάλιστα. Πλέον δυσκολεύονται όλοι να πληρώσουν. Πολλοί ζητάνε τρίμηνης διάρκειας ασφάλειες ή ακόμα και μηνιαίες. Ταλαιπωρούμαστε στην είσπραξη σε μεγάλο ποσοστό και φτάνουμε σε σημείο να παίρνουμε τηλέφωνα. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα στο κεφάλι του και υπάρχουν στιγμές που κατά τη διάρκεια της οδήγησης αφαιρείται. Δεν γίνεται να ανταπεξέρχεται μία οικογένεια σε τέτοιες αυξήσεις, όταν οι μισθοί παραμένουν στο ίδιο επίπεδο και αυξάνονται όλα τα υπόλοιπα».

ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΓΓ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφαλιστικός Πράκτορας, Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων

«Το ενδεχόμενο των αυξήσεων στον κλάδο των αυτοκινήτων είναι πραγματικότητα, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει τις αυξήσεις. Τα ποσοστά που θα δούμε κυμαίνονται από 3-5%. Ωστόσο θα ήθελα να αναφέρω ότι από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, έχουν δοθεί εκπτώσεις λόγω χαμηλής κυκλοφορίας των οχημάτων. Σήμερα λοιπόν ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί, μαζί με αυτόν και το κόστος αποζημίωσης στον κλάδο του αυτοκινήτου. Τα ανταλλακτικά, όπως και το κόστος εργασίας επισκευής, έχει ανεβάσει τον μέσο όρο αποζημίωσης. Η αύξηση αυτή των ασφαλίστρων σίγουρα θα επηρεάσει και τον κλάδο μας, όχι σε μεγάλο βαθμό, όπως θα επηρεάσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κάθε καταναλωτή. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι για το αν ο κόσμος θα δώσει την ίδια βαρύτητα στις ασφάλειες όπως παλαιότερα. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόση είναι η βαρύτητα που θεωρεί κάποιος για τη ζωή του ή την οικογένειά του; Η παροχή της ασφάλισης δεν είναι μόνο οι απλές υλικές ζημιές, είναι και για σοβαρές περιπτώσεις. Ένα ασφαλιστήριο είναι μια οικονομική δέσμευση για την οικογενειακή μας προστασία, δεν είναι μόνο ένα χαρτί».

Όλη η επικαιρότητα