Ελλάδα Χριστούγεννα

Αύξηση κρατήσεων στους δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς

Οι πληρότητες και οι τιμές ενοικίασης ακινήτων στους δημοφιλείς προορισμούς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Ακούστε το άρθρο

Πληρότητες οι οποίες ξεπερνούν το 80% εμφανίζουν στις πλειονότητά τους οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί για τις ημέρες των Χριστουγέννων και ενώ απέχουμε έναν μήνα από τις γιορτές.

Η φετινή χειμερινή σεζόν έξαλλου είχε ξεκινήσει με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real EstatesΘεμιστοκλής Μπάκας ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου.

«Η σεζόν στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεκινάει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, από τα τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί έως και τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου», προσθέτει ο κ. Μπάκας. Η «φουλ» σεζόν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι κυρίως το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων, καθώς και τα διήμερα – τριήμερα που ξεκινούν ιδιαίτερα από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Με βάση τα στοιχεία του E-Real Estates για τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τη φετινή χρονιά, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται να προγραμμάτισε νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά οι πληρότητες και οι τιμές ανά προορισμό:

Μέτσοβο

Οι κρατήσεις αγγίζουν το 94% για τα Χριστούγεννα και το 97% για τη Πρωτοχρονιά. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 340 έως 846 ευρώ. Η κατώτατη τιμή μίσθωσης, αφορά κατοικία 50 τμ, ενώ η ανώτατη κατοικία 150 τμ. Οικονομικότερες τιμές καταγράφονται για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς καθώς κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 317 έως 570 ευρώ.

Αράχωβα

Οι κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 70% και το 66% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικίες 85 τμ -95 τμ τα Χριστούγεννα ξεκινά από 573 ευρώ, ενώ για τη Πρωτοχρονιά από 592 ευρώ. Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις σε chalet ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι η διαθεσιμότητα οικονομικών επιλογών πλέον είναι περιορισμένη.

Ιωάννινα

Οι κρατήσεις αγγίζουν το 81% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και 78,5% για τη Πρωτοχρονιά. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 282 ευρώ έως 650 ευρώ για τα Χριστούγεννα και από 328 έως 600 ευρώ για την Πρωτοχρονιά. Βασικός ρυθμιστής του κόστους αποτελεί η απόσταση του ακινήτου από το κέντρο της πόλης.

Καλάβρυτα

Το 92% αγγίζουν οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 358 έως 881 ευρώ. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση είναι κυρίως από 55 τμ έως 75 τμ. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 523 ευρώ και το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 82%.

Τρίκαλα Κορινθίας

Στο 95% φτάνουν οι πληρότητες για ολόκληρο διαμέρισμα και αυτοτελή κατοικία με τις τις να να ξεκινούν από 842 ευρώ τα Χριστούγεννα. Για τη Πρωτοχρονιά οι τιμές ξεκινούν από 729 ευρώ με ποσοστόκρατήσεων 92%.

Δημητσάνα, Λεβίδι, Στεμνίτσα και Λαγκάδια

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με κρατήσεις στη Δημητσάνα, το Λεβίδι, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια να κυμαίνονται από 80% έως και 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν ήδη ακόμη και το 100%.

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 449 έως και 840 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 564 έως και άνω των 1.000 ευρώ. Οι προορισμοί της Αρκαδίας διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 100 τμ -120 τμ.

Πήλιο

Υψηλά ποσοστό κρατήσεων καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας. Στη Μακρινίτσα, για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 80% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 523 έως 843 ευρώ, ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 329 έως 843 ευρώ με πληρότητες στο 85%. Στη Πορταριά, κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 85% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 564 έως 834 ευρώ ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 600 έως 711 ευρώ με ποσοστό κρατήσεων στο 85%.

Καρπενήσι

Οι κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 85% με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 423 έως 940 ευρώ ενώ για την Πρωτοχρονιά από 388 έως 846 ευρώ και ποσοστό κρατήσεων στο 68%.

Καλαμπάκα

Το 97% αγγίζουν οι κρατήσεις με το κόστος για το τριήμερο να ξεκινά από 496 ευρώ για τα Χριστούγεννα. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337 έως 587 ευρώ.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα