Ηλεία

Aρχαία Ολυμπία: Διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικού κέντρου

Ακούστε το άρθρο

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου, εκφράζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, στην τελευταία του συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου 2021, εξέφρασε ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις που υπήρξαν.

Πριν από τρεις περίπου μήνες, αρκετά πριν την έλευση στη χώρα μας των πρώτων παρτίδων εμβολίων κατά του Covid-19, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την 6η ΥΠΕ για λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου, από τις αρχές Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας παρείχε κάθε βοήθεια που ζητήθηκε, τεχνικών και υλικών μέσων, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτό το έργο.
Αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για όλους μας όταν, προ ημερών, η 6η ΥΠΕ μας πληροφόρησε ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου, σε μια περίοδο όπου η πανδημία βρίσκεται ξανά σε ανοδική πορεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των δημοτών μας. Οι δημότες μας, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων Κοινοτήτων, καλούνται από το ηλεκτρονικό σύστημα των ραντεβού να εμβολιαστούν σε Κέντρα Υγείας όπως των Τροπαίων Αρκαδίας, 70 χιλιόμετρα μακριά, σ’ ένα δύσκολο οδικό δίκτυο, όπου απαιτούνται περίπου τέσσερις ώρες διαδρομής, μετάβαση και επιστροφή!

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, ειδικά για τους ηλικιωμένους δημότες μας και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι καλούνται να κάνουν ένα τόσο επίπονο ταξίδι και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην καρδιά του χειμώνα. Ήδη το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει αναβρασμό και δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία, καθώς αρκετοί δημότες μας, ειδικότερα οι ηλικιακές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Astra Zeneca, εξαιτίας αυτού αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν!

Κύριε Υπουργέ
-Επειδή το ζήτημα της δημόσιας υγείας ως αγαθό ύψιστης προτεραιότητας πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους ισότιμης μεταχείρισης προς όλους
-Επειδή είμαστε ένας ορεινός, ως επί το πλείστον, Δήμος, με δύσκολη προσβασιμότητα και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις
-Επειδή η Αρχαία Ολυμπία, ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, δεν αρμόζει να μη διαθέτει κέντρο Covid και εμβολιαστικό κέντρο
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της πόλης ως εμβολιαστικό κέντρο. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ταχύτατη παρέμβαση ώστε να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η πρόταση μετατροπής του Κέντρου Υγείας της πόλης σε εμβολιαστικό κέντρο και σε κέντρο Covid».

Όλη η επικαιρότητα