Ηλεία

B. Γιαννόπουλος: Κρίσιμη συνάντηση σήμερα με τους δημάρχους – Κοινό μέτωπο για τις σχολές

Συνάντηση με τους Δημάρχους του Νομού θα έχει σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στο θέμα της διατήρησης των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία.

Η συνάντηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη εν όψει της προσεχούς συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και μετά τις δηλώσεις Συρίγου το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για την Ηλεία, κάτι το οποίο πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι κατέχουν θεσμικές θέσεις.

Αν δεν αλλάξει κάτι όλα δείχνουν πως η Μουσειολογία οδεύει προς κατάργηση προκειμένου να ενσωματωθεί στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας.

Όσο για την Γεωπονία Αμαλιάδας αναμένεται να… μετακομίσει στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να καταστεί σαφής, με τον πιο εμφατικό τρόπο, τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Κυβερνητικό επίπεδο, η κατηγορηματική αντίθεση σύσσωμης της Ηλείας (Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, Φορέων, Συλλόγων και πολιτών) στη διαφαινόμενη κατάργηση των δυο τμημάτων, και κυρίως η έκφραση του δίκαιου αιτήματος της, για τη διατήρηση και ανάπτυξή τους, καθώς πρόκειται για τμήματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν απόλυτη συνάφεια και διασύνδεση με τα χαρακτηριστικά της Ηλείας και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της.

Με το ΕΒΕ

Οι επόμενες κινήσεις στη διεκδίκηση της διατήρησης των Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας στην Ηλεία, ήταν το θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη και τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα οποία «απουσιάζει» η Ηλεία, ο πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κώστας Λεβέντης, ο Γεν. Γραμματέας Βασίλης Τσαούσης και το μέλος του Δ.Σ Κώστας Λάμπρος, μεταφέροντας την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ, ζήτησαν από τον κ. Γιαννόπουλο να αναλάβει ρόλο συντονιστή των φορέων της Ηλείας, στην προσπάθεια διεκδίκησης, διατήρησης και ανάπτυξης των υπαρχόντων τμημάτων.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού τους ευχαρίστησε για την πρόταση τους ως έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, έκανε σύντομη αναφορά στα όσα έλαβαν χώρα στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία Ηλείων βουλευτών και δημάρχων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να εκφραστεί συνολικά και ενιαία η θέση της Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα