Ηλεία

B. Νιπεργιάλης: Δύσκολη η «επόμενη μέρα» στην εστίαση…

Ακούστε το άρθρο

Ότι η «επόμενη μέρα» στο χώρο της εστίασης θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, δηλώνει ο επιχειρηματίας εστίασης της Αμαλιάδας και μέλος του Πανελληνίου Σωματείου κ. Βασίλης Νιπεργιάλης.

«Η επόμενη ημέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεν θα βρει όλη την εστίαση μαζί, όπως πριν.  Είναι δύσκολο να αντέξει ένας άνθρωπος με κλειστά μαγαζιά, με τις υποχρεώσεις να «τρέχουν» κανονικά.  Το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση ήταν τα 800 ευρώ που έλαβαν όλοι. Αυτή ήταν και η αποζημίωση που πήραν τα μαγαζιά όλο αυτό τον καιρό», δηλώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι: «Με την τωρινή κατάσταση που τα κρούσματα καθημερινά είναι ανεξέλεγκτα και την  εστίαση  κλειστή εδώ και μέρες, καταρρίπτεται  ο «μύθος»  ότι φταίει η εστίαση για την εξάπλωση της πανδημίας.  Η  κατανομή άδικων ευθυνών σε ορισμένους τομείς όπως στην εστίαση, τον αθλητισμό κ.α. πιστεύω ότι είναι άδικη.

Η εστίαση είναι σε  πολύ δύσκολη θέση. Τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Ήμουν ο πρώτος που είχα πει ότι θα είναι η μεγαλύτερη κρίση που θα χτυπήσει την Ελλάδα. Δυστυχώς δικαιώθηκα. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει από τον Μάρτιο. Πως μπορεί να ζήσει ένας επιχειρηματίας όταν από τότε μέχρι σήμερα δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του; Όταν δηλαδή δεν μπορεί  να δουλέψει;».

Όσον αφορά στα μέτρα, τα χαρακτηρίζει λίγα, που δεν μπορούν να συμβάλλουν στην επιβίωση και την ανάταση του χώρου της εστίασης την «επόμενη μέρα», όπως για παράδειγμα για το 40% – 60% των ενοικίων, όταν δεν ελήφθη κάποια μέριμνα για το ηλεκτρικό ρεύμα, τα κοινόχρηστα και άλλες υποχρεώσεις, που όλο και βαραίνουν τις επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα, καλεί όλα τα Δημοτικά Συμβούλια να λάβουν πολιτική απόφαση για μη είσπραξη τελών για έναν χρόνο, ανακουφίζοντας σε ένα βαθμό τις τοπικές επιχειρήσεις.

Όλη η επικαιρότητα