WEB tv Ηλεία Κόσμος

«Μπαμπά, έσωσα μόνο τη μαμά»! – Η τραγική ιστορία του Ρ. Λάλα από την Αμαλιάδα (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζει με το σθένος του, με την αγάπη του, ο 8χρονος γιος ενός ανθρώπου από την Αλβανία που δουλεύει χρόνια στην Αμαλιάδα για να ζήσει την οικογένειά του, όταν λίγο μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία έτρεξε μέσα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που έμενε για να σώσει την οικογένειά του!

Κατάφερε να τραβήξει κάτω από  μπάζα την μητέρα του, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο για την  5χρονη αδελφούλα του και την γιαγιά του,  κάτι που γέμισε αυτόν τον μικρό, αλλά μεγάλο ήρωα με ενοχές, απολογούμενος στον πατέρα που κατέφτασε στο νοσοκομείο από την Αμαλιάδα: «Μπαμπά, έσωσα μόνο τη μαμά»!

Συγκινημένος ο πατέρας του 8χρονου, ο κ. Ρόλαν Λάλα, μίλησε για όσα του περιέγραψε το παιδί, για όσα έζησε κατά τον σεισμό που στοίχισε ζωές.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο, ο γιος μου, περιέγραψε όσα είχαν συμβεί. “Μπαμπά έκανε σεισμό. Μας πλάκωσε η ταράτσα. Όταν βγήκα από τα συντρίμμια άκουσα τη μαμά να ζητάει βοήθεια. Μου είπε η μαμά «βοήθησε με» και  πήγα και τη βοήθησα”.

Έβγαλε κάτω από τα ερείπια τη μάνα του. Την κατέβασε κάτω. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε. Μόνο αυτός και ο Θεός ξέρει. Στη συνέχεια, γύρισε πίσω για να σώσει την αδερφή του και τη μάνα μου. Έτρεξε πίσω στα ερείπια, αλλά δεν τον άφησαν οι γείτονες γιατί είναι μικρό παιδί», είπε ο κ. Λάλα.

Το παράπονο του 8χρονου εκφράστηκε στον πατέρα του μόλις τον είδε στο νοσοκομείο: «Δεν με άφησαν οι γείτονες να γυρίσω στο σπίτι. Έσωσα μόνο τη μαμά, μπαμπά. Συγγνώμη»…

«Όταν έσωζε τη μάνα του, ένα τούβλο, έπεσε πάνω στον ώμο του. Αν τον χτύπαγε στο κεφάλι, θα πέθαινε και ο γιος μου. Αλλά ευτυχώς ζει. Δεν περιγράφεται ο πόνος. Σώθηκε ο γιος μου. Ήρωας, γιατί δεν περιγράφεται. Το παιδί σώθηκε από μόνο του. Έσωσε τη μάνα του, την έβγαλε ζωντανή. Ξαναπήγε να βοηθήσει τη γιαγιά του και την κόρη μου, αλλά δεν μπορούσε ήταν μικρό παιδί», είπε ο κ. Λάλα.

Ο 8χρονος δεν γνώριζε μέχρι χθες για το χαμό της αδελφής του και της γιαγιάς του, οι οποίες κηδεύτηκαν…

Δείτε όσα ανέφερε στην τηλεόραση του ONE TV.

Όλη η επικαιρότητα