Αθλητισμός

Back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης με το πόλο του Ολυμπιακού η Αμαλιαδίτισσα Ιωάννα Σταματοπούλου

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή διέλυσε στον τελικό του Final 4 της Euroleague με 11-7 την πανίσχυρη Σαμπαντέλ με τις ερυθρόλευκες, μέλος των οποίων είναι και η τερματοφύλακας Ιωάννα Σταματοπούλου με καταγωγή από την Αμαλιάδα να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και τρίτη συνολικά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο.
Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα ευρωπαϊκό έπιασε… λιμάνι!

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή διέλυσε στον τελικό του Final 4 της Euroleague με 11-7 την πανίσχυρη Σαμπαντέλ με τις ερυθρόλευκες, μέλος των οποίων είναι και η τερματοφύλακας Ιωάννα Σταματοπούλου με καταγωγή από την Αμαλιάδα να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και τρίτη συνολικά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε ένα κατάμεστο Παπαστράτειο, με τον κόσμο να δίνει ρυθμό και να οδηγεί τις παίκτριες του Αλεξάντερ Τσίριτς σε μια σπουδαία επιτυχία. Ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τις Ερυθρόλευκες να γράφουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου. Τα χρυσά κορίτσια του Θρύλου έκαναν και πάλι περήφανη όλη την Ελλάδα, με τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού να πετυχαίνει κάτι μοναδικό. Κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι που μόνο ο Θρύλος μπορεί να καταφέρει.

Back to back ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τη Γηραιά Ήπειρο να υποκλίνεται για μια ακόμα φορά στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο. Και μπορεί την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός να έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία του, κάνοντας το back to back με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας μέσα στο κατάμεστο «Παπαστράτειο», ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο… άνοιξε την όρεξη στα κορίτσια των Πειραιωτών!

Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης με τις «ερυθρόλευκες», Ιωάννα Σταματοπούλου και Βάσω Πλευρίτου, φιλοξενήθηκαν στον bwin ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», όπου ξεκαθάρισαν ότι η σεζόν δεν τελείωσε ακόμα σε καμία περίπτωση, αφού ο στόχος είναι να σηκώσουν όλες τις κούπες που απομένουν, δηλαδή το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο! «Είμαστε απίστευτα χαρούμενες για την κούπα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά χρόνια και έχουμε μέλλον μπροστά μας σαν ομάδα. Ξέρουμε η μια τον τρόπο παιχνιδιού της άλλης, κάτι που φαίνεται και βγαίνει μέσα στην πισίνα. Το ακόμα πιο θετικό είναι ότι ακολουθούν νέες ταλαντούχες αθλήτριες», σημείωσαν αρχικά.

«Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή, εμείς και η Σαμπαντέλ είχαμε τον πρώτο λόγο για την Ευρωλίγκα. Πριν ξεκινήσει το ματς, ο προπονητής μας είπε ότι δεν πρέπει να αφήσετε να σας νικήσουν μέσα στο ‘σπίτι σας’. Όταν μπαίνεις στο κολυμβητήριο και βλέπεις αυτή την ατμόσφαιρα από τους οπαδούς, έχεις ξεκάθαρα το αβαντάζ, το πάθος εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό και θες απλά να το τελειώσεις», συμπλήρωσαν για τον τελικό.

Όσον αφορά για την καθημερινότητά τους, τόνισε ότι, «η καθημερινότητα μια πολίστριας σε τέτοιο επίπεδο στην Ελλάδα είναι δύσκολη, ειδικά αν παράλληλα έχεις μια σχολή στο Πανεπιστήμιο όπως εμείς. Γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης, δεν είναι κάτι που μπορείς να ζήσεις από αυτό για όλη σου τη ζωή, οπότε παράλληλα πρέπει να εξασφαλίσεις και το μέλλον σου.

Ακόμα και να αγωνιστείς στο εξωτερικό, για παράδειγμα στην Ιταλία, τα χρήματα δεν διαφέρουν». «Σίγουρα σαν γυναίκες υπάρχουν στιγμές που έχουμε εντάσεις μεταξύ μας αλλά τα βρίσκουμε, το δύσκολο είναι για τον προπονητή που πρέπει να το χειριστεί διαφορετικά. Σέβεται η μια την άλλη, δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να μην είμαστε όλες κολλητές μεταξύ μας ομάδας, ωστόσο υπάρχει εξαιρετικό κλίμα, κάτι που αποδεικνύεται και με τις επιτυχίες», ήταν τα λόγια τους για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Επίσης μίλησαν και για τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, δηλαδή το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ελπίζουν για το καλύτερο, μιας και ξεκαθάρισαν ότι πιστεύουν στην ομάδα, αφού από το 2013 οι περισσότερες διεθνείς είναι μαζί.

Τέλος τα… είπαν στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και με τον Νίκο Βέρτη, στον οποίο διασκέδασαν μέχρι τα ξημερώματα αγκαλιά με την κούπα!

Η Ιωάννα Σταματοπούλου έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υδατοσφαίρισης από πολύ μικρή ηλικία στις ακαδημίες του Εθνικού Πειραιώς, στον οποίο παρέμεινε μέχρι και τα 14 της χρόνια.

Το 2012, μεταπήδησε στην άλλη ομάδα του Πειραιά, τον Ολυμπιακό. Αρχικά, αγωνιζόταν με τις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού και μάλιστα το 2013 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας νέων γυναικών.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, προωθήθηκε μόνιμα πλέον στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, έχοντας έκτοτε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα