Ηλεία Πολιτική

Μπαλαούρας: Παιχνίδια Υγείας για το Κ.Υ. της Βάρδας

Ακούστε το άρθρο

Ξαφνικά κάποιοι τοπικοί παράγοντες ανακάλυψαν ότι το Κέντρο Υγείας της Βάρδας οδεύει προς υποβάθμιση. Επανειλημμένες πολεμικές συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρεπορτάζ στα τοπικά ΜΜΕ κλπ. Ανέλαβα πρωτοβουλία και επικοινώνησα με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα, πράγμα που το δημοσιοποίησα με δήλωσή μου. Παρά ταύτα, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκαζόμενοι από παράγοντες που εμφορούνται από τοπικιστικές αντιλήψεις, επισκέφτηκαν την 6ηΥΠΕ, παίρνοντας και πάλι τις ίδιες διαβεβαιώσεις.

Όμως ούτε και με αυτή την απόλυτα επίσημη δήλωση έμειναν ικανοποιημένοι. Οι ίδιοι παράγοντες προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο και έστειλαν, πάλι, τον Δήμαρχο να δει τον υπουργό Υγείας. Έκλεισα συνάντηση με τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον ΓΓ για την Πρωτοβάθμια Υγεία ΣταμάτηΒαρδαρό, αλλά και τότε δεν έμειναν ευχαριστημένοι: ήθελαν τον Ξανθό ή τον Πολάκη, και δεν ακολούθησαν τον Δήμαρχο στο ταξίδι του! Ο ΓΓ ήταν απόλυτος σαφής και έκδωσε σαφές Δ.Τ. Αντιλαμβανόμενος, όμως, ότι πάλι θα αμφισβητήσουν τις επίσημες δεσμεύσεις του Υπουργείου, βάζοντας σε προτεραιότητα τα κομματικά τους παιχνίδια, οδήγησα τον Δήμαρχο στο γραφείο του Υπουργού Α. Ξανθού, που μας δέχτηκε, σταματώντας τη σύσκεψη που είχε, όπου έγινε σε βάθος, επεκτεινόμενη και στον Υγειονομικό Χάρτη της Ηλείας, συζήτηση και πήραμε τις ίδιες διαβεβαιώσεις!

Τους αρκεί η διαβεβαίωση του Υπουργού ή θέλουν και από τον Πρωθυπουργό;

Αυτά τα λίγα, για να τα πληροφορηθούν και να βγάλουν συμπεράσματα οι Βαρδαίοι συμπολίτες μου, σε μια πόλη δημιουργίας, που βρίσκεται όμως αντιμέτωπη με πολλά και σοβαρά προβλήματα…

Όλη η επικαιρότητα