Ηλεία Μουσική

Banda Morena: «Φέτος το καλοκαίρι έχουμε όλοι ανάγκη να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε μαζί»

Ακούστε το άρθρο

Οι «Banda Morena» είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα, που σχηματίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου με στόχο τη δημιουργία μιας πολυδιάστατης μπάντας, η οποία να κινείται σε ποικίλα μουσικά είδη και γενικά να φέρει κάτι νέο στην τοπική μουσική σκηνή..

Gepostet von Banda Morena Banda Morena am Montag, 29. Juni 2020

Η συμπλήρωση του «ρόστερ» της ομάδας έγινε μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ανθρώπων που έχουν θητεύσει σε πολλά μουσικά σχήματα της περιοχής μας και όχι μόνο…

Αν κρίνει κανείς από την ανταπόκριση του κοινού –εντός κι εκτός Ηλείας- και τον ενθουσιασμό, μαζί με το κέφι, που δημιουργείται σε κάθε τους εμφάνιση τότε το «εγχείρημα» κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο…

Ο ήχος και οι μελωδίες της μπάντας ταλαντεύονται ανάμεσα στο ροκ, έντεχνο, swing, rock n’ roll, disco, κυρίως της ελληνικής, αλλά και της ξένης μουσικής σκηνής, με ρετρό αισθητική και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Με γερή δόση φρεσκάδας, κεφιού, και δημιουργικής φαντασίας στη μουσική προσέγγιση, το μουσικό σχήμα ετοιμάζεται για το φετινό καλοκαίρι. Λίγο πριν ξεκινήσουν τις live εμφανίσεις μιλήσαμε μαζί τους…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι

Με τι διάθεση βρίσκει το φετινό καλοκαίρι τους Banda Morena;

Το καλοκαίρι μας βρίσκει με απίστευτη διάθεση για τραγούδι, χορό και επικοινωνία με τον κόσμο! Μετά από το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε, έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη να σμίξουμε, να παίξουμε τη μουσική μας, να διασκεδάσουμε τον κόσμο, να χορέψουμε μαζί του, να περάσουμε όμορφα. Φέτος έχουμε στην ομάδα μας και δύο νέα μέλη, τον Νίκο Βαμβακά στη φωνή και τον Λεωνίδα Βασιλόπουλο στην κιθάρα, τους οποίους ανυπομονούμε να σας συστήσουμε!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Κλείνοντας ένα χρόνο ύπαρξης θεωρείτε πως η μέχρι τώρα πορεία του σχήματος έχει δικαιώσει τη βασική του επιδίωξη;

Μπορούμε να πούμε πως έχει ξεπεράσει κάθε αρχική μας προσδοκία. Όταν ξεκίνησε να στήνεται η μπάντα είχαμε μια αγωνία για το αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, με δεδομένες και τις δυσκολίες που έχει ο χώρος αυτός και την οικονομική κρίση της εποχής μας. Ωστόσο μετά από μια χρονιά τόσο επιτυχημένη, γεμάτη με live εμφανίσεις -εντός και εκτός Ηλείας- εισπράξαμε από τον κόσμο πολλή αγάπη, τον βλέπαμε να μας ακολουθεί, να περνάει καλά μαζί μας, οπότε είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Αυτό μας δίνει και δύναμη να συνεχίσουμε –γιατί είναι πολύ δυσκολότερο από όσο νομίζετε να δουλέψουν μαζί 7 διαφορετικοί μουσικοί- ώστε να δικαιώσουμε αυτή την αγάπη που έχουμε εισπράξει όλο αυτό τον καιρό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο

Αν κάποιος σας ζητούσε να του πείτε τι περιλαμβάνει το ρεπερτόριο σας τι θα απαντούσατε;

Το ρεπερτόριό μας απλώνεται σε πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη. Γενικά, μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τις ενορχηστρώσεις, να προσαρμόζουμε γνωστά κομμάτια στον ήχο μας, αλλά και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, χωρίς να έχουμε αγωνία να ενταχθούμε σε συγκεκριμένο μουσικό είδος. Επιλέγουμε τραγούδια που μας αρέσουν και που θεωρούμε ότι θα αρέσουν στον κόσμο, αλλά το σήμα κατατεθέν μας είναι τα χορευτικά κομμάτια με δυναμικές ενορχηστρώσεις. Το μουσικό μας φάσμα περιλαμβάνει από swing, disco, rock n’ roll, reggae, μέχρι ροκ, ποπ και πιο mainstream κομμάτια, ελληνικά και ξένα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

Τι σας γοητεύει περισσότερο σε αυτά τα μουσικά ακούσματα;

Μας γοητεύει ό,τι μας κάνει να περνάμε καλά πάνω στη σκηνή.

Το πρόγραμμα εμφανίσεων σας για το φετινό καλοκαίρι τι περιλαμβάνει;

Ξεκινάμε τις φετινές μας εμφανίσεις την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στο Agora Open Hall στο Κατάκολο, όπου θα μπορεί ο κόσμος να μας βρει τις Παρασκευές του Ιουλίου και του Αυγούστου. Για τα υπόλοιπα live μας το κοινό μπορεί να ενημερώνετε από τις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram, όπου θα ανακοινώνονται εν καιρώ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

Τι είναι αυτό που φροντίζετε περισσότερο σε μια live εμφάνιση;

Τα πάντα! Μια live εμφάνιση είναι μια παράσταση, που θέλει σκηνοθεσία, φωτισμό, ήχο, κοστούμια, σκηνικά. Μας ενδιαφέρει πρώτα ο ήχος, το μουσικό μέρος, αλλά προσέχουμε πολύ και το στυλιστικό κομμάτι, την κίνησή μας στο χώρο, την επαφή μας με τον κόσμο, τον φωτισμό, την διαμόρφωση της σκηνής. Θέλουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένο θέαμα και προσπαθούμε πολύ για ένα προσεγμένο αποτέλεσμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

Σε ένα θεωρητικό/ονειρικό σενάριο, με ποιον μουσικό/τραγουδιστή/συγκρότημα θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Σε αυτό το ερώτημα κάθε μέλος της μπάντας μπορεί να δώσει διαφορετική απάντηση, ανάλογα με τα ακούσματα και τις προτιμήσεις του. Κοινή επιθυμία όλων μας, πάντως, θα ήταν να παίξουμε με τους Locomondo, μια μπάντα που γεμίζει στάδια και που δεν μοιάζει με καμία άλλη, στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο

Επίσης αν –ας πούμε- σας ζητούσαν να εμφανιστείτε στην συναυλία όπου θα ανακοινωνόταν επίσημα ότι βρέθηκε το εμβόλιο για τον κορωνοιο με ποιο τραγούδι θα ξεκινούσατε;

Θα ξεκινούσαμε με το καινούριο τραγούδι που έχουμε ετοιμάσει για τη φετινή μας έναρξη, αλλά δεν μπορούμε να σας το αποκαλύψουμε τώρα! Να έρθετε στην πρεμιέρα μας την Παρασκευή να το ακούσετε!

Όλη η επικαιρότητα