Ηλεία

Μπαράζ διαρρήξεων σε Κυλλήνη και Κάτω Παναγιά – Τριάντα σε τρεις μήνες

Ακούστε το άρθρο

Τριάντα διαρρήξεις και απόπειρες σε τρεις μήνες είναι πολλές και σίγουρα προβληματίζει την Αστυνομία ενώ  τρομοκρατεί τους κατοίκους.

Η Κάτω Παναγιά και η Κυλλήνη έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σπείρας διαρρηκτών (τριών-τεσσάρων ατόμων) που έχει ρημάξει τα σπίτια αρπάζοντας σε χρόνο ρεκόρ ότι έχει αξία. Οι κάτοικοι διπλοκλειδώνονται, τοποθετούν συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας αλλά αυτά τα μέτρα δεν είναι ικανά να αποτρέψουν τους διαρρήκτες.

Σπείρα

Η πρόεδρος της ΤΚ Κυλλήνης κ. Δήμητρα Φιτσάλου δήλωσε:«Μέσα σε τρεις μήνες μπορεί να έχουμε ξεπεράσει και τις τριάντα διαρρήξεις, μαζί με τις απόπειρες. Πρόκειται σίγουρα για σπείρα που επιλέγει σπίτια σε απόμερα σημεία της Κυλλήνης και της Κάτω Παναγιάς ή εξοχικά. Χθες το βράδυ, την Τρίτη είχαμε άλλες δύο διαρρήξεις. Η Κυλλήνη αστυνομεύεται στο βαθμό που επιτρέπουν οι δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος. Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως πρέπει ο δήμος να φροντίσει να αντικαταστήσει περίπου 75 καμένες λάμπες σε διάφορα σημεία του χωριού γιατί το βράδυ κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι, κάτι που εκμεταλλεύονται οι διαρρήκτες».

Έξαρση

Ο κ. Φάνης Φίτσαλος κάτοικος Κυλλήνης δήλωσε: «Εχουμε καθημερινά διαρρήξεις στην Κυλλήνη. Χθες Τρίτη, το βράδυ σημειώθηκαν δύο διαρρήξεις ενώ έγιναν άλλες δύο απόπειρες. Όμως οι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί και έφυγαν. Συνήθως «χτυπάνε» εξοχικά και σπίτια σε ερημικά σημεία. Έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος, προ ημερών έπιασαν δύο διαρρήκτες μέσα σε αυλή , αλλά μάλλον αφέθησαν ελεύθεροι. Το τελευταίο μήνα υπάρχει έξαρση διαρρήξεων, έχουν ανοίξει πολλά σπίτια. Μιλάμε για σπείρα με καλή πληροφόρηση. Η αστυνομία μόλις καλείται έρχεται αμέσως , μέσα σε πέντε λεπτά αλλά ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος με την κατάσταση»

Όλη η επικαιρότητα