Μπάσκετ

Basket League: Η αναδιάρθρωση καθυστερεί την Α2!

Η αναδιάρθρωση ή όχι της Basket League επηρεάζει σημαντικά και την Α2 Εθνική μπάσκετ και κυρίως τον σχεδιασμό των ομάδων.

Με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ η αναδιάρθρωση στην άλλοτε Α1, μιας και όλες οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ έχουν συμφωνήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και η ΕΟΚ έχει δώσει τη συγκατάθεση της. Τα κωλύματα αυτή τη στιγμή βέβαια είναι δύο. Το πρώτιστο έχει να κάνει με την υπάρχουσα νομοθεσία που ορίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση με ομάδες που έχουν υποβιβαστεί. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις εξελίξεις ευρύτερα στη χώρα, μιας και οι εκλογές αναμένεται να καθυστερήσουν τις όποιες αλλαγές υπόκεινται σε νομοθετικό πλαίσιο. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολιγιστεί και το γεγονός πως η Βουλή κλείνει τον Αύγουστο και μπορεί να υπάρχει το θερινό τμήμα, όμως αυτό δεν έχει τη δυνατότητα ψήφισης νόμων, με αποτέλεσμα κάθε νομοσχέδιο να μετατίθεται για το Σεπτέμβρη (!!!).

Με αυτά και με εκείνα, το μεγάλο πρόβλημα δεν βρίσκεται τόσο στην Basket League, όσο κυρίως στην Α2.

Σε μια Α2 που με τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει η ομάδα εκείνη που θα κάνει τη μεγάλη επένδυση το φετινό καλοκαίρι, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με το Περιστέρι, τον Ιωνικό, τον Ηρακλή ή και παλιότερα. Επί της ουσίας όλες οι ομάδες που έχουν αυτή τη στιγμή διασφαλισμένη τη θέση τους στην Α2 αναμένουν τις αποφάσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: αν περάσει η αναδιάρθρωση θα πέσουν έξι ομάδες αντί για τέσσερις.

Στην πραγματικότητα δηλαδή θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με τον 1ο που θα πάρει την άνοδο, τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για τα playoffs και στην “ουρά” θα υπάρχουν έξι ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική και ενδεχομένως άλλες δύο ομάδες που θα μπουν στη δίνη των playouts, άρα συνολικά 8 ομάδες για τη μάχη της παραμονής.

Αυτά είναι και τα δεδομένα που έχουν σταθεί ως τροχοπέδη στο σχεδιασμό των ομάδων για τη νέα σεζόν στην Α2. Είναι σαφές ότι σε περίπτωση που προκριθεί εν τέλει η απόφαση για αναδιάρθρωση της Basket League και 6 ομάδες οδηγηθούν τη νέα σεζόν από την Α2 στη Β’ Εθνική, οι περισσότερες ομάδες θα προσπαθήσουν να αυξήσουν το αρχικό μπάτζετ που είχαν σχεδιάσει ότι θα χρειαστούν. Μέχρι τότε, άπαντες περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα.

*** Οι πληροφορίες είναι από το basketblog.gr

Όλη η επικαιρότητα