Bayraktar: Πώς οι Ρώσοι εμπλέκουν την Ελλάδα στην μεταφορά τουρκικών drone στην ΟυκρανίαBayraktar: Πώς οι Ρώσοι εμπλέκουν την Ελλάδα στην μεταφορά τουρκικών drone στην Ουκρανία

Share

Πώς οι Ρώσοι εμπλέκουν την Ελλάδα στην μεταφορά τουρκικών drone στην Ουκρανία μετά την άρνηση της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας να αφήσουν να περάσει πάνω από το έδαφός τους αεροπλάνο με νέα παρτίδα drone.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν άφησαν τα τουρκικά drones Bayraktar TB2 να περάσουν από τον εναέριο χώρο τους, με προορισμό την Ουκρανία.

Το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος An-124 έφτασε στην πολωνική πόλη Rzeszow, μεταφέροντας μια νέα παρτίδα drones κρούσης Bayraktar TB2, σύμφωνα με πληροφορίες στο κανάλι Operational Line του Telegram.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, κατά πάσα πιθανότητα, αρνήθηκαν να παράσχουν στο ουκρανικό αεροπλάνο τον εναέριο χώρο τους και ως εκ τούτου η πτήση πραγματοποιήθηκε μέσω του εναέριου χώρου της Ελλάδας, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

«Χθες (25 Μαρτίου) τη νύχτα, ένα βαρύ ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 πέταξε από το τουρκικό αεροδρόμιο Tekirdağ-Çorlu, τον κύριο συγκοινωνιακό κόμβο για τη μεταφορά της στρατιωτικής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – προς το πολωνικό αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka», σημειώνεται.

Όπως τονίζεται, από το συγκεκριμένο τουρκικό αεροδρόμιο γίνονται οι παραδόσεις των Bayraktar TB2 στην Ουκρανία από αυτό. Ε

«Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν ήθελαν να λάβουν μέρος σε αυτό και δεν έδωσαν άδεια σε αυτό το αεροσκάφος να πετάξει μέσω του εναέριου χώρου τους», ανέφερε το κανάλι Operative Lines στο Telegram.

Προφανώς, ούτε η Ρουμανία ούτε η Βουλγαρία είναι διατεθειμένες να παράσχουν πλέον οποιαδήποτε βοήθεια στην Ουκρανία, σημειώνει το Avia.pro.

πηγή: sportime