Ηλεία

Μπαίνει το νερό στ` αυλάκι για το 1ο Λύκειο Πύργου

Με αντικείμενο την δρομολόγηση των απαραίτητων εργασιών και μελετών για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 1ο Λύκειο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου Γιώργο Φωτεινόπουλο και Αγγελική Παπαγεωργίου, αντίστοιχα.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δημάρχου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με την συμμετοχή του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρου της επιτροπής παιδείας Δημήτρη Μεσσαλά, του διευθυντή της Πολεοδομίας Γιώργου Αντωνόπουλος, του διευθυντή Προγραμματισμού Άρη Φιλιππόπουλου και της διευθύντριας Παιδείας Σοφία Ζάγκλη.

Ο δήμαρχος του Πύργου δεσμεύτηκε ότι θα «τρέξει» τις διαδικασίες για να συνταχθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για το κτιριακό, με τους δυο εκπαιδευτικούς κάνοντας λόγο για μια νέα αρχή που επιφέρει αισιοδοξία για την οριστική διευθέτηση του θέματος…

«Από την αρχή της θητείας μου ασχολούμαι με το 1ο Λύκειο. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα, γιατί προσπαθήσαμε να χωρέσουμε ένα ωραίο και μεγάλο σχολείο μέσα σε ένα οικόπεδο που δεν ήταν κατάλληλο για να το χωρέσει. Αυτό δε βγαίνει αυθαίρετα από δική μου κρίση αλλά από τους πολεοδόμους. Ο κ. Φωτεινόπουλος και η κα Παπαγεωργίου, μας παροτρύνουν για να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ζητώντας μου να δεσμευτώ ότι ο δήμος θα χρηματοδοτήσει τις δυο μελέτες, που οι τεχνικές υπηρεσίες θα προετοιμάσουν, για την ολοκλήρωση της μελέτης ύψους 40.000 ευρώ περίπου. Αυτό θα γίνει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και εκείνο που μπορώ να δεσμευθώ είναι ότι υπάρχει βούληση της δημοτικής αρχής οι δυο μελέτες αυτές να ξεκινήσουν άμεσα. Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας είπε ότι και αυτός θα ενεργήσει ακόμα πιο γρήγορα. Το πιο σπουδαίο που πρόεκυψε είναι ότι για πρώτη φορά αποφασίσαμε να συνταχτεί ένα μνημόνιο που θα αναφέρεται αναλυτικά στο τι έχει γίνει από τη μέρα που ξεκίνησε η υπόθεση 1ο λύκειο μέχρι σήμερα, όχι για να αποδοθούν ευθύνες… δεν μεμψιμοιρούμε για ότι δεν έγινε στο παρελθόν αλλά θέλουμε να πατάμε γερά για να προχωρήσουμε παραπέρα. Σε συζητήσεις που έχω κάνει με τον συμπολίτη μας υφυπουργό κ. Μπαξεβανακη έχω δει ότι είναι θετικός και θα κάνει κι αυτός ότι μπορεί. Θα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα για να δώσουμε την επόμενη είδηση και πιστεύω ότι θα τα έχουμε σύντομα, τουλάχιστον στη διαδικασία μελετών για τις οποίες ρητά δεσμεύομαι».

Ο κ. Φωτεινόπουλος ανέφερε ότι: «Έχω την εντύπωση ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι!  Φάνηκε ότι ξεκινά μια διαδικασία του τοπικού ρυμοτομικού για να λύσουμε τα προβλήματα του οικοπέδου και να συνταχθούν οι μελέτες για το κτιριακό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Στη συζήτηση που έγινε ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι το έχει έννοια το κτίριο, τον ενδιαφέρει να γίνει. Συζητήθηκε ένας οδικός χάρτης που, με μικρές αποκλίσεις, πρέπει να τον τηρήσουμε. Φαντάζομαι ότι θα προχωρήσουμε, θα είμαστε δίπλα στο δήμαρχο και πρέπει μετά από 7 χρόνια στα λυόμενα να λυθεί το θέμα και να προχωρήσουμε στην δημιουργία νέου κτιρίου».

Από την πλευρά της η κα Παπαγεωργίου τόνισε πως: «Είμαστε για μια ακόμη φορά εδώ, είναι η 4η φορά που έρχομαι. Θέλω να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει το θέμα της λύσης του οικοπέδου του 1ου λυκείου, ένα αγκάθι πραγματικά. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι πέρα από το οικόπεδο θα βρούμε και τις χρηματοδοτήσεις γιατί στην ιστορία του 1ου λυκείου δεν αρμόζει να είναι η 8η χρονιά που χτυπά το κουδούνι στα λυόμενα. Επομένως θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε μια τελεία και να κάνουμε μια καινούργια αρχή».

Όλη η επικαιρότητα