Ηλεία

Μπαίνει σε λειτουργία το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού – Ξεκινά τις επόμενες μέρες για να καλύψει τα προβλήματα από το Κακοτάρι

Ακούστε το άρθρο

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία του διυλιστηρίου φράγματος Πηνειού, ώστε να καλύψει τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις διακοπές από το Κακοτάρι και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους δήμους της βόρειας Ηλείας. Το διυλιστήριο θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ χθες, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Πηνειός» Σπύρος Τζουλέκης ολοκληρώθηκε η σύνταξη της πρόσκλησης για απευθείας ανάθεση του έργου λειτουργίας και τις επόμενες μέρες αφού κατατεθεί η προσφορά  θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βόρεια Ηλεία κάθε καλοκαίρι είναι τεράστιο. Είχα πει ότι το Κακοτάρι θα στερέψει σε 10 μέρες και τα προβλήματα ήδη είναι μεγάλα. Έπρεπε λοιπόν να γίνει κάτι άμεσα και για αυτό μέσω της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που ανέλαβε όλη την γραφειοκρατική διαδικασία της πρόσκλησης και της ανάθεσης, προχωράμε γρήγορα για να ξεκινήσει η λειτουργία του διυλιστηρίου», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Τζουλέκης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης διευκρίνισε ότι το διυλιστήριο θα λειτουργήσει από τις επόμενες μέρες, πιθανότατα κι από την ερχόμενη εβδομάδα έως το τέλος Αυγούστου, ενδεχομένως και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

«Ο στόχος είναι να καλυφθούμε για το καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο κα λίγο ίσως τον Σεπτέμβριο. Το Κακοτάρι πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Τις επόμενες μέρες ξεκινά η λειτουργία του διυλιστηρίου και αύριο (σ.σ. σήμερα) ανακοινώνουμε την πρόσκληση για απευθείας ανάθεση, αφού δεν υπάρχει χρονικά  δυνατότητα για άλλον τρόπο διαγωνισμού», τόνισε ο κ. Τζουλέκης.

Όλη η επικαιρότητα