Ηλεία

Μπαίνουν τα Seatrac στον δήμο Ήλιδας!

Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ – ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ

Από σήμερα αργά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του sea trak για ΑΜΕΑ στην παραλία της Κουρούτας. Χθες το πρωί ξεκίνησε η τοποθέτηση των απαιτούμενων υποδομών στις οποίες θα τοποθετηθεί το Seatrac, παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας κ. Ανδρέα Παπαδάκου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ήλιδας κ. Θανάση Φουντά, του προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα και του αντιπροέδρου Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας κ. Γιώργου Παπανικολόπουλου.

Σύμφωνα με την πορεία των χθεσινών εργασιών, η λειτουργία θα μπορέσει, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει από σήμερα στην εγκατάσταση που βρίσκεται κάτω από την πλατεία (πάρκινγκ) Κουρούτας.

Όσον αφορά στο δεύτερο Seatrac στην παραλία Αγίας Μαρίνας Δουνεϊκων, αυτό αναμένεται να  εγκατασταθεί μέχρι  τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Παπαδάκος διαβεβαίωσε τον κ. Παπανικολόπουλο, ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται κοντά στα ΑΜΕΑ, επισημαίνοντας ότι αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά,  ο πολιτισμός των αρχών και της κοινωνίας, ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φουντάς, διαβεβαίωσε ότι την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο τα δύο Seatrac θα έχουν τοποθετηθεί από την αρχή της σεζόν, τονίζοντας ότι ο δήμος και η δημοτική αρχή θα βρίσκεται δίπλα στα ΑΜΕΑ: «Έγινε ένας αγώνας δρόμου για να τοποθετηθεί. Θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί νωρίτερα. Του χρόνου ωστόσο, σίγουρα θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Είμαστε δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους.

Σεβόμαστε και κατανοούμε την αγωνία τους και την διαμαρτυρία τους για αυτήν την καθυστέρηση, είμασταν έγκαιρα έτοιμοι ως προς την σχετική μελέτη, αλλά υπήρχαν κάποια άλλα διαδικαστικά ζητήματα που δυστυχώς συνέβαλλαν σε αυτή την καθυστέρηση.

Αυτά τα θέματα δεν θα παρουσιαστούν την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν και τονίζουμε ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα στα ΑΜΕΑ. Δεν το διαπραγματευόμαστε. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχουν πρόσβαση παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολόπουλος εξέφρασε την αγωνία και την απογοήτευση των ΑΜΕΑ,  που όλο αυτό το διάστημα  περίμεναν  να έχουν πρόσβαση στις παραλίες για μπάνιο από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, καλώντας τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να μεριμνήσουν ώστε μην παρουσιαστούν παρόμοια προβλήματα του χρόνου.

 

Όλη η επικαιρότητα