Life

Bentley Continental GT 2018: Η νέα γενιά μιας καθιερώμενης αξίας

Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική πολυτελής φίρμα αποκαλύπτει την νέα γενιά της Continental GT πριν πάρει τον δρόμο για την επίσημη εκθεσιακή της πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, η νέα Continental GT υιοθετεί εμφανώς ορισμένα αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο EXP 10 Speed 6 στο μπροστινό τμήμα ενώ προχωρώντας προς τα πίσω διακρίνει κανείς την χαρακτηριστική καμπύλη πάνω από τους πίσω θόλους η οποία καταλήγει σε ένα πιο καθαρό σχεδιαστικά πίσω τμήμα όπου κυριαρχούν τα οβάλ φωτιστικά σώματα. Σε επίπεδο διαστάσεων η Continental GT διατηρεί ακριβώς τις ίδιες αναλογίες αν και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ευρυχωρία του εσωτερικού.

Αφετηρία για την νέα Continental GT αποτελεί η αρχιτεκτονική MSB του ομίλου VW, κατ΄επέκταση το μοντέλο μοιράζεται ορισμένα στοιχεία του με την πιο πρόσφατη εκδοχή της Panamera όπως για παράδειγμα το παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt το οποίο συμβάλλει στη λειτουργία των ηλεκτρoνικά ελεγχόμενων αντιστρεπτικών δοκών που φροντίζουν για τον περιορισμό των κλίσεων του αμαξώματος.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία η οποία στο λεξιλόγιο της Bentley αποκαλείται Dynamic Ride αποτελεί μια πτυχή της συνολικής προσπάθειας των μηχανικών να προσδώσουν στην Continental GT περισσότερη ευελιξία και δυναμισμό χωρίς βέβαια να προδίδουν την υπόστασή της ως grand tourer.

Στο ίδιο μήκος κύματος η νέα γενιά της Continental GT επωφελείται από μια νέου σχεδιασμού αερανάρτηση η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις έχει κατά 60% επιπλέον χωρητικότητα σε αέρα αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά της ανεξαρτήτως αν το ζητούμενο είναι η άνεση ή ο δυναμισμός.

Σε επίπεδο κινητήρων, αρχικά η Bentley λανσάρει την Continental GT στην κορυφαία έκδοσή της η οποία εφοδιάζεται με τον βελτιωμένο αλλά πάντα θηριώδη W12 των 6,0 λίτρων ο οποίος εξασφαλίζει ισχύ 635 ίππων και 900 Nm ροπής και σε συνδυασμό με ένα νέο κιβώτιο οκτώ σχέσεων διπλού συμπλέκτη, καθιστά εφικτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας του sprint των 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα σταματά σε 333 χλμ./ώρα.

Ο W12 κινητήρας επωφελείται και από σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων στοιχείο που σε συνδυασμό με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τη δυνατότητα εκ περιτροπής λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης, περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 278 γρ./χλμ. Στην πορεία αναμένεται να προστεθούν και άλλοι κινητήρες μεταξύ των οποίων ένας V8 βενζίνης αλλά και κάποιας μορφής υβριδικό σύνολο.

Ανεξαρτήτως των όσων βρίσκονται στην αθέατη πλευρά της, δεδομένου ότι πρόκειται για Bentley, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο… πολυτελές «θέαμα» το οποίο εκ πρώτης όψεως συνοψίζεται στην παρουσία μιας οθόνης retina 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για το infotainment η οποία όταν ο κινητήρας δεν είναι σε λειτουργία περιστρέφεται και κρύβεται πίσω από μια ξύλινη επιφάνεια αντίστοιχης ποιότητας και σχεδίασης με τις υπόλοιπες επιφάνειες του ταμπλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για εκείνους που δεν επιθυμούν να βλέπουν τις λειτουργίες του infotainment στην περιστρεφόμενη κεντρική οθόνη μπορούν να επιλέξουν την άλλη, τρίτη της όψη η οποία φέρνει στην επιφάνεια τρία αναλογικά όργανα, ένα χρονόμετρο, ένα θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασία και μια πυξίδα.

Για την ιστορία, ο μηχανισμός της περιστρεφόμενης οθόνης αποτελείται από κινούμενα μέρη που ξεπερνούν τον αριθμό 40 ενώ κινείται από δύο διαφορετικά μοτέρ το κάθε ένα με ξεχωριστό μηχανισμό και προσαρμόζει τη λειτουργία του στις εκάστοτε συνθήκες θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης.

Μάλλον θα ήταν περιττό να αναφερθεί ότι η Bentley έχει φροντίσει να προσφέρει έναν μεγαλύτερο από ποτέ αριθμό επιλογών και δυνατοτήτων εξατομίκευσης σε ό,τι αφορά τόσο τα υλικά όσο και τα gadget, προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς οι οποίοι έχουν πάντα τη δυνατότητα να απευθυνθούν και στον οίκο Mulliner σε περίπτωση που θέλουν κάτι ακόμα πιο εξεζητημένο από την συνήθη υπερπροσφορά της βρετανικής φίρμας.

auto.in.gr

Όλη η επικαιρότητα