Κόσμος

Μπίλ Γκέιτς: Η μόνη λύση είναι η ολική απομόνωση για 6 έως 10 εβδομάδες- Για να σωθούν ζωές

Ακούστε το άρθρο

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι η ολική απομόνωση για έξι έως δέκα εβδομάδες είναι η μόνη επιλογή των ΗΠΑ ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες ζώων και την οικονομική ζημιά, και να ξεπεράσουν την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του COVID-19.

Ο δισεκατομμυριούχος, που έχει πλέον επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο, κατά τη διάρκεια τηλεσυνέντευξής του, προέβλεψε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν μια τόσο αυστηρή απομόνωση, θα μπορούσαν να δουν θετικά αποτελέσματα ενός 20 ημερών.

Ο Γκέιτς υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχασαν την κρίσιμη ευκαιρία να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό τεστ διάγνωσης του κορονοϊού -κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει τον Φεβρουάριο- το οποίο θα μπορούσαν σήμερα να χρησιμοποιήσουν ώστε να αποφύγουν την ολική, παρατεταμένη απομόνωση σε εθνικό επίπεδο.

“Πραγματικά δεν υπάρχει μέση λύση. Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ‘Συνεχίστε να πηγαίνετε σε εστιατόρια, να αγοράζεται σπίτια και αγνοήστε τον σωρό των πτωμάτων στη γωνία’. Είναι πολύ ανεύθυνο να υποδεικνύει κανείς στον κόσμο ότι μπορούν να ζουν σε δύο κόσμους”, σημείωσε ο Γκέιτς.

Επανέλαβε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διατηρήσουν σε ισχύ την απομόνωση επί του παρόντος ώστε να αποφύγουν τις ολέθριες συνέπειες που βίωσαν η Ουχάν (σ.σ. στην Κίνα) και η βόρεια Ιταλία.

Ο Γκέιτς ωστόσο επεσήμανε και τα θετικά της κρίσης, λέγοντας ότι η παγκόσμια εμπειρία του COVID-19 θα μας επιτρέψει να προετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι καινοτόμες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στις πλούσιες χώρες του βόρειου ημισφαιρίου στην παρούσα φάση θα βοηθήσουν ώστε να “οχυρωθούν” οι αναπτυσσόμενες χώρες του νότιου ημισφαιρίου, οι οποίες πρόκειται να πληγούν από τον κορονοϊό.

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία ύψους 97,4 δισ. δολαρίων. Έχει δωρίσει το 25% της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέις, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δωρίσει 50 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη θεραπειών κατά του COVID-19.

Πηγή: Capital.gr

Όλη η επικαιρότητα