Αθλητισμός

Black Lives Matter: Παίκτης της Τσέλσι αποφάσισε να μην γονατίζει πριν τα παιχνίδια

Ο Μάρκος Αλόνσο εξήγησε την απόφασή του
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να μην γονατίζει πλέον πριν την έναρξη των αγώνων της Τσέλσι, στο πλαίσιο της μάχης με τον ρατσιμό και του Black Lives Matter, πήρε ο Μάρκος Αλόνσο.

Είναι ένα θέμα που διχάζει τους ποδοσφαιριστές, αφού άλλοι το ακολουθούν και άλλοι όχι πια. Το είδαμε άλλωστε και στο πρόσφατο Euro, όπου η εθνική Ιταλίας, για παράδειγμα, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έκανε ό,τι και η εκάστοτε αντίπαλός της. Στην Αγγλία, όμως, οι ομάδες της Premier League, όπως και η εθνική τους, δεν έχουν τέτοια διλήμματα και γονατίζουν πάντα στο πλαίσιο του Black Lives Matter. Όχι όλοι οι παίκτες όμως…

Ο Αλόνσο της Τσέλσι αποφάσισε να σταματήσει να το κάνει πλέον, λέγοντας πως η απόφασή του αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η κίνηση έχει χάσει τη σημασία της πλέον. Συμπλήρωσε, όμως, ότι θα συνεχίσει να δείχνει την αντίθεσή του με τον ρατσισμό, έστω με άλλους τρόπους.

«Είμαι ενάντια στον ρατσισμό και σε κάθε είδους διάκριση. Προτιμώ απλώς να δείχνω στο σήμα της φανέλας που γράφει «Όχι στον ρατσισμό», όπως κάνουν σε άλλα αθλήματα αλλά και στο ποδόσφαιρο σε άλλες χώρες. Προτιμώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και φυσικά να πω με αυτόν τον τρόπο ότι είμαι κατά του ρατσισμού και σέβομαι τους πάντες», ήταν τα λόγια του.

Πηγή:newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα