Ελλάδα

Μπλε Φάλαινα: 15χρονη το πρώτο θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού» στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Tο κορίτσι φέρει τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της – Δεν κινδυνεύει η ζωή της

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο για το νέο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Δεκάδες κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, όχι όμως και στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Όπως επιβεβαίωσε ο Ηλίας Χρυσικός, Διευθυντής του ραδιοσταθμού «Ενημέρωση 92,2 στα fm», μιλώντας στα Παραπολιτικά πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα είναι μία 15χρονη από την Κατερίνη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 15χρονη έχει τραύματα που φέρεται να τα έχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών!

Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ..

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Κατερίνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι ενώ έχει ζητήσει ήδη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

Το επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμούς, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια κ.ά..

Eάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά στο 11188

Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

newsbomb.gr/

Όλη η επικαιρότητα