Μπλεξίματα για πατρινό δικηγόρο λόγω πλαστής δικαστικής απόφασης!

Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις την επόμενη εβδομάδα

Αντιμέτωπος με το πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ένας πατρινός δικηγόρος ο οποίος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις  για το γεγονός ότι πολίτης υποστηρίζει ότι του έδωσε για υπόθεση του, πλαστή δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν προμηθευτής που συνεργάστηκε με τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων πήγε στο Δήμο να απαιτήσει χρήματα για τη δουλειά του, με πλαστή δικαστική απόφαση. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό υποστήριξε ότι την απόφαση του την παρέσωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ο οποίος- σύμφωνα με όσα είπε- τον εξαπάτησε. 

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο και προβληματισμό στο δικηγορικό κύκλο της Πάτρας.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr o Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, Θανάσης Ζούπας, πρόκειται για μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση που θα ερευνήσει όχι μόνο το πειθαρχικό συμβούλιο του συλλόγου αλλά και ο Εισαγγελέας.

«Την επόμενη εβδομάδα ο δικηγόρος θα πρέπει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την κατηγορία που τον βαραίνει αλλά και να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί σε βάρος του δεν ισχύουν.

Η πειθαρχική διαδικασία θα ρίξει φως στην υπόθεση και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι όντως ο συγκεκριμένος δικηγόρος έδωσε πλαστή δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο, το πιθανότερο είναι να του αφαιρεθεί η δικηγορική ιδιότητα.

Φυσικά για την υπόθεση θα υπάρξει διερεύνηση και στο ποινικό της κομμάτι» ανέφερε ο κ. Ζούπας.

Όπως και να έχει, σύντομα οι δύο πλευρές να κληθούν να απαντήσουν σοβαρά ερωτήματα αλλά και να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Το χρονικό και η αποκάλυψη της απάτης

Στις αρχές Οκτωβρίου το Πρωτόκολλο του φορέα έλαβε μια απόφαση που φαινόταν να είχε εκδοθεί από το Ειρηνοδικείο Πατρών, με την προαναφερόμενη απαίτηση από κάποιον προμηθευτή του Οργανισμού. Ουσιαστικά πρόκειται για κάποια χρέη  της Κοινωφελούς του Πατρινού Καρναβαλιού, στον προμηθευτή, από παλαιότερα έτη.

Το σχετικό έγγραφο προσκομίστηκε από άτομο που υποστήριξε ότι εκπροσωπούσε τον προμηθευτή. Το έγγραφο όμως δεν είχε τη συνηθισμένη μορφή που έχουν αντίστοιχα έγγραφα και αυτό προβλημάτισε το διοικητικό συμβούλιο, που αποφάσισε να ψάξει την υπόθεση.

Μετά από έρευνα που έγινε στις υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι δεν της είχε επιδοθεί τέτοιου είδους αγωγή.  Αφού ήταν σαφές πώς κάτι περίεργο “τρέχει”, η διεύθυνση της κοινωφελούς έστειλε επιστολή στο Ειρηνοδικείο και ζήτησε να ενημερωθει για το αν είναι γνήσιο το έγγραφο.

Οι αρχικές υποψίες επιβεβαιώθηκαν από το Ειρηνοδικείο και από εκεί και πέρα η διοίκηση της κοινωφελούς κάλεσε έναν από τους φερόμενους ενάγοντες για να δώσει εξηγήσεις.

 Μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του φορέα, Ηρα Κουρή, εξήγησε ότι εκείνος έκπληκτος  τους είπε ότι τη δήθεν απόφαση του έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του (τον οποίο και ονομάτισε). Ουσιαστικά ο δικηγόρος φέρεται να εξαπάτησε τον προμηθευτή λέγοντας του ότι το Ειρηνοδικείο τον δικαίωσε.

Το θέμα έφτασε να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της καρναβαλικής επιχείρησης πριν από λίγες ημέρες.

Η πρόεδρος του φορέα, Ηρα Κουρή, εισηγήθηκε να υποβληθεί άμεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και να κατατεθεί σχετική αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, προκειμένου να διερευνήσει και να ελέγξει πειθαρχικά το μέλος του.

Η πρόταση της προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή, καθώς εκτιμήθηκε ότι υφίστανται ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων (πλαστογραφία, απόπειρα απάτης κ.λπ.).