Αγροτικά

Μπλόκα Αγροτών: Συνέχιζονται οι δίωροι αποκλεισμοί στο Λατίφι

Ακούστε το άρθρο

Σταθεροί στις αποφάσεις τους οι αγρότες της Ηλείας, προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε νέο δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Λατιφίου.

Το μπλόκο των αγροτών έχει λάβει απόφαση να κλείνει σε πρώτη φάση την εθνική οδό ανά δύο ημέρες για δύο ώρες, μέχρις ότου ληφθούν αποφάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο από όλα τα μπλόκα, για κοινή κινητοποίηση.

Στήθηκε το μπλόκο των αγροτών στο Λατίφι Αμαλιάδας – Κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους αγρότες της Ηλείας

Στο πλαίσιο λοιπόν της απόφασης του μπλόκου, χθες στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες παράταξαν τα τρακτέρ τους κάθετα στην εθνική οδό, διακόπτοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Οι αστυνομικοί εξέτρεπαν την κυκλοφορία μέσω Δουνεΐκων και Καρδαμά, την ίδια ώρα που οι αγρότες φώναζαν συνθήματα με τα αιτήματά τους, κρατώντας ανά χείρας τα πανό τους.

Όπως λένε οι ίδιοι προς το παρόν τηρούν μετριοπαθή στάση, ωστόσο στην πορεία είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν πιο σκληρή γραμμή, αφού πρόκειται για την επιβίωσή τους, για τη ζωή τους, για τη ζωή των παιδιών τους.

Τα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό επίπεδο θεωρούνται δυσβάσταχτα, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από την κακοκαιρία παραμένουν ζητούμενο, οι αγρότες μοχθούν καθημερινά χωρίς αντίκρισμα και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια μακριά από τα χωράφια τους. Και σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δασικοί χάρτες με τα απίστευτα λάθη, σαν το ‘κερασάκι στην τούρτα’.

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού πάλι στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και καλούν όλους τους συναδέλφους τους και τους κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό παρών και ενωμένοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα