Τεχνολογία

Blue screen of death: Η (μισητή) μπλε οθόνη γίνεται μαύρη στα Windows 11

Ακούστε το άρθρο

Η διαβόητη «μπλε οθόνη» που σημαίνει μεγάλο πρόβλημα στα Windows γίνεται μαύρη στα Windows 11.

Η αποκαλούμενη «Blue Screen of Death» (γνωστή στην Ελλάδα απλούστερα ως «μπλε οθόνη», χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν λιγότερο…μισητή) στα Windows, που υποδεικνύει μεγάλο πρόβλημα, γίνεται μαύρη στην επερχόμενη νέα έκδοση του λειτουργικού, Windows 11, σύμφωνα με άτομα που απέκτησαν πρόσβαση σε preview της νέας έκδοσης.

Ως γνωστόν, η οθόνη αυτή εμφανίζεται όταν ο υπολογιστής παρουσιάζει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, και συχνά ακολουθείται από επανεκκίνηση (και πιθανώς σοβαρούς πονοκεφάλους για τον χρήστη, καθώς συχνά αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος στον υπολογιστή, που θέλει δουλειά για να επιδιορθωθεί).

Σύμφωνα με το The Verge, το μπλε χρώμα στην οθόνη αυτή φεύγει και τη θέση του παίρνει το μαύρο.

Η μπλε οθόνη προβάλλει πληροφορίες και δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάλυση του προβλήματος. Το 2016 προστέθηκε ένα QR code το οποίο οι χρήστες μπορούσαν να σκανάρουν για να βρουν περισσότερα στοιχεία για το πρόβλημα. Επίσης, στα Windows 8 είχε προστεθεί μια λυπημένη φατσούλα ( ☹ ).

 Εικόνες της νέας οθόνης υποδεικνύουν πως παραμένουν και το QR code και η φατσούλα.

Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν update για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 10, αν και κάποιες συσκευές θα δυσκολεύονται να τα τρέξουν, δεδομένου ότι απαιτούν τουλάχιστον 64 gigabytes αποθηκευτικού χώρου και 4 gigabytes RAM.

Με πληροφορίες από BBC

Όλη η επικαιρότητα