Κόσμος

Μπουκάλι με μήνυμα από τις Μπαχάμες βρέθηκε στη γαλλική Βρετάνη

Ακούστε το άρθρο

Ενάμισι χρόνο ταξίδευε το μπουκάλι, με το μήνυμα του αποστολέα του, στον Ατλαντικό ωκεανό, ώσπου να πιάσει και πάλι στεριά. Ο Ερνέστο, η Μπλάνκα, η Αλεχάντρα και η Αλίσια έβαλαν το μήνυμα στο μπουκάλι, σαν άλλοι Ροβινσώνες και εκείνο έφτασε στις ακτές της Γαλλίας και συγκεκριμένα της Βρετάνης.

Το μπουκάλι ανακάλυψε οικογένεια που ενθουσιασμένη το άνοιξε και διάβασε το γράμμα. Σε αυτό οι συγγραφείς σημειώνουν στο κείμενο με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2016, πως το έριξαν στο ‘Ρεύμα του Κόλπου’ κάπου ανάμεσα στις Μπαχάμες και τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνουν, επιθυμούν απλώς μια απάντηση σε ηλεκτρονική διεύθυνση που παραθέτουν, αν και εφόσον κάποιος βρει το μπουκάλι αυτό. Τέσσερις άνθρωποι έριξαν το μπουκάλι στη θάλασσα, τέσσερις ήταν όμως και εκείνοι που το παρέλαβαν. Ο Ραφαέλ, η Μαρί-Λιν, ο Τομά και η Λέα το διέκριναν απέναντι από τις ακτές του Ροσκόφ, στη γαλλική Βρετάνη καθώς εξέδραμαν στο μικρό νησάκι Μπατζ που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτογραμμή.

Φυσικά, η οικογένεια φρόντισε να απαντήσει στους αποστολείς με email.

Το Ρεύμα του Κόλπου, μαζί με τη βόρεια προέκτασή του, είναι ένα ισχυρό, θερμό και ταχύ ρεύμα του Ατλαντικού Ωκεανού που δημιουργείται στον Κόλπο του Μεξικού. Βγαίνει στον ωκεανό, από τα στενά της Φλόριντα και ακολουθεί τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νέας Γης πριν διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε συντεταγμένες περίπου 30° Δ, 40° Β, χωρίζεται στα δύο και το βόρειο τμήμα κατευθύνεται προς τη Βόρεια Ευρώπη, ενώ το νότιο προς τα ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής. Αυτό το ισχυρό ρεύμα φαίνεται πως κατόρθωσε να ωθήσει το μπουκάλι από την Αμερική ως την Ευρώπη.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα