Ελλάδα

Μπούκουρας στη δίκη Χρυσής Αυγής: «Στην ΧΑ μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό»

Ακούστε το άρθρο

Ως «ξένο σώμα» δήλωσε ότι ένιωθε ο πρώην βουλευτής στη XA, εξηγώντας ωστόσο ότι  σε αυτήν έζησε τη… δεύτερη εφηβεία του

Ως «ξένο σώμα» δήλωσε ότι ένιωθε ο πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας στη Χρυσή Αυγή, όπως ο ίδιος υποστήριξε σήμερα κατά την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα» ανέφερε ο κατηγορούμενος για τη σχέση του με άλλα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρ. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική» υποστήριξε ο κατηγορούμενος για να δεχθεί την ερώτηση της προέδρου:

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;

Μπούκουρας: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος. Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. Το κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο.

Παρ’ όλα αυτά, κατά την απολογία του, ο Ε. Μπούκουρας, ο οποίος ανεξαρτητοποίηθηκε από τη Χρυσή Αυγή τον Μάρτιο του 2014, έκανε λόγο για πολιτική του δίωξη και υποστήριξε ότι στη Χρυσή Αυγή έζησε τη… δεύτερη εφηβεία του: «Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό» είπε ο Μπούκουρας και προσέθεσε: «Το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Προεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας».

Υποστήριξε ακόμη πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια και αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως την επόμενη ημέρα «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα».

«Πολιτική δίωξη»

Υποστηρίζοντας ότι η δίωξη του είναι πολιτική, ο Μπούκουρας ανέφερε ακόμη κατά την απολογία του: «Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής».

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του Χρ. Παππά.

Όλη η επικαιρότητα