Categories: Διατροφή

Breakfast time: Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για αδυνάτισμα

Share

Αν και το πρωινό δεν οδηγεί απαραίτητα σε απώλεια βάρους, οι έξυπνες διατροφικές επιλογές στο πρωινό έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Σχετικές μελέτες δείχνουν ότι τα πλούσια σε πρωτεΐνες πρωινά διεγείρουν τις ορμόνες κορεσμού περισσότερο από τα πρωινά με τις ίδιες θερμίδες, αλλά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή υδατάνθρακες. Συγκεκριμένα, αυτά τα πλούσια σε πρωτεΐνες γεύματα είναι πιο αποτελεσματικά στο να διατηρούν τη γκρελίνη (την ορμόνη της πείνας) σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες ή τα λιπαρά.

Ωστόσο, η πρωτεΐνη δεν είναι το μόνο μακροθρεπτικό συστατικό που μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά (ακόμη και βιταμίνες και μέταλλα) που μπορούν να επιταχύνουν την καύση λίπους. Για επιλογές πρωινού που προάγουν την απώλεια βάρους, συνεχίστε το διάβασμα.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για αδυνάτισμα

Βρώμη + Γιαούρτι

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε δύο από τις πιο υγιεινές τροφές; Έχετε ένα γεύμα που θα διευκολύνει την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους.

Τι σας προσφέρει αυτός ο συνδυασμός:

Αυτό το πρωινό συνδυάζει τις φυτικές ίνες βήτα-γλυκάνης στη βρώμη (που είναι γνωστό ότι επιβραδύνουν την πέψη και μειώνουν τις ορμόνες της πείνας) με την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη του γιαουρτιού.

Γιαούρτι + Μούρα

Όταν φτιάχνετε πρωινό με στόχο την απώλεια βάρους, δύο μακροθρεπτικά συστατικά που θέλετε να συνδυάσετε είναι η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες. Επιπλέον, τα απαραίτητα μέταλλα μπορούν να βοηθήσουν.

Τι σας προσφέρει αυτός ο συνδυασμός:

Τα γαλακτοκομικά τρόφιμα όπως το γιαούρτι περιέχουν ασβέστιο: ένα θρεπτικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τη διαχείριση βάρους. Επιπλέον, η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γιαούρτι συμβάλλει στην προώθηση του κορεσμού. Τα μούρα είναι μια φυσική πηγή φυτικών ινών – ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στην προώθηση του κορεσμού – μαζί με λίγη γλυκύτητα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Ψωμί ολικής άλεσης + Αβοκάντο

Εφόσον το πρωινό σας δεν είναι γεμάτο λίπη από επεξεργασμένα κρέατα ή βούτυρο, το λίπος μπορεί να είναι μέρος ενός υγιεινού γεύματος. Ένας τρόπος για να ενσωματώσετε καλά λιπαρά στο πρωινό σας είναι με το αγαπημένο λιπαρό φρούτο όλων, το αβοκάντο.

Τι σας προσφέρει αυτός ο συνδυασμός:

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Και η προσθήκη αβοκάντο χαρίζει σε αυτό το πιάτο καλά λιπαρά, τα οποία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην υποστήριξη των στόχων απώλειας βάρους.

Ομελέτα + Φασόλια

Για έναν αλμυρό συνδυασμό πρωτεΐνης και φυτικών ινών, δοκιμάστε μια γρήγορη και εύκολη ομελέτα.

Τι σας προσφέρει αυτός ο συνδυασμός:

Ένα πρωινό με αυγό έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους σε ορισμένες περιπτώσεις, εν μέρει χάρη στην υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που περιέχει. Και ο συνδυασμός του αυγού με τα φασόλια δίνει σε αυτό το πιάτο ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη μαζί με μερικές φυτικές ίνες για να γίνει το γεύμα σας ακόμη πιο χορταστικό.

Πηγή: vita.gr