Κόσμος

Βρετανία: Δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν στην Αγγλία

Ακούστε το άρθρο
Δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, τα πρώτα κρούσματα στη Βρετανία, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Αξιωματούχοι υγείας είχαν προειδοποιήσει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ισχυρές πιθανότητες για εμφανίσει κρούσματα του νέου κοροναϊού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κεντρική επαρχία της Κίνας Χουμπέι και έχει σκοτώσει μέχρι τώρα 213 ανθρώπους.

«Οι ασθενείς λαμβάνουν ειδική φροντίδα από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας και υποβάλλονται σε δοκιμασμένες και ελεγμένες διαδικασίες ελέγχου της μόλυνσης προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας Κρις Ουίτι.

Ο Ουίτι είπε πως οι δύο προσβληθέντες από τον ιό ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα μολυσματικών ασθενειών στο Νιούκασλ, στη βόρεια Αγγλία.

Το προσωπικό, οι υπόλοιποι ασθενείς και γενικότερα το κοινό δεν θα διατρέξει κίνδυνο, είπε, και πρόσθεσε πως αξιωματούχοι υγείας εντοπίζουν όσους είχαν στενή επαφή με τους δύο ασθενείς.

Ο Ουίτι είπε επίσης πως οι αρχές επεκτείνουν τη σύστασή τους προκειμένου όσοι επέστρεψαν από την Κίνα να «αυτο-απομονωθούν» αν παρουσιάσουν συμπτώματα οποιουδήποτε είδους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα