Αθλητισμός

«Μπροστά στο κοινό μου δεν χάνω από κανέναν» – Ο Δημήτρης Μάλιαρης μιλά για την μεγάλη επιτυχία του στο «ΑΕΘΛΙΟΝ»

Η μεγάλη νίκη του Δημήτρη Μάλιαρη επί του Αλεξάντερ Πόπεκ, στο OPEN CHAMPIONSHIP SUMMER EDITION IV που έγινε στο «ΑΕΘΛΙΟΝ», έδωσε στον Ηλείο πρωταθλητή του kick boxing τον μεγάλο Ευρωπαϊκό τίτλο WKF στα -95 kg.

Έναν τίτλο που κατατάσσει τον Δημήτρη Μάλιαρη στους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης.

Πέρα όμως από τον Δ. Μάλιαρη, εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ανδρέα Σοφιανού (επίσης αθλητής της ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΑΜ) που κατέκτησε την ζώνη OPEN PRO AM -71 kg 3x2.

Οι δυο πρωταθλητές, μαζί με τον προπονητή τους Αντώνη Γιαννακόπουλο, βρέθηκαν στο studio της ΟΡΤ και μίλησαν με την δημοσιογράφο Πέλυ Μπεβούδα για την μεγάλη επιτυχία τους.

Ο Δημήτρης Μάλιαρης που κατέκτησε την κορυφαία ζώνη του τουρνουά, τον ευρωπαϊκό τίτλο, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είχα κάνει αρκετή προετοιμασία και περίμενα αυτό τον αγώνα. Μόλις τελείωσα πέρσι τον αγώνα με τον Τούρκο περίμενα πότε θα αγωνιστώ και πάλι στον τόπο μου. Είναι φοβερό συναίσθημα να αγωνίζεσαι μπροστά στους δικούς σου και να ακούς το όνομα σου. Έχω αγωνιστεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας χωρίς κοινό και δεν μπορείς να αποδώσεις τόσο καλά όταν δεν έχεις το δικό σου κοινό δίπλα. Μπροστά στους φίλους σου πάντα παίρνεις το κάτι παραπάνω για να φτάσεις εκεί που θέλεις, δηλαδή στην νίκη. Όλα πήγαν καλά, κέρδισα έναν δύσκολο αντίπαλο, δεν τραυματίστηκα ούτε εγώ, ούτε ο αντίπαλος μου. Η διοργάνωση ήταν άψογη, ο κόσμος ήρθε και γενικά έχω ακούσει μόνο καλές εντυπώσεις για τους αγώνες».

Σε ερώτηση για το πόσα χρόνια ασχολείται με το άθλημα και αν υπάρχει πόνος πάνω στο ρινγκ ο Δ. Μάλιαρης ήταν σαφής.

«Ασχολούμαι από 15 ετών με το άθλημα, δηλαδή 17 χρόνια. Ξεκίνησα σαν παιδί και εγώ γιατί ήθελα να είμαι δυνατός και δεν ήθελα να βρεθεί κάποιος να με χτυπήσει. Αν και τα δυο πρώτα χρόνια τσακωνόμουν συχνά, τώρα αυτό δεν γίνεται παρά τις όποιες προκλήσεις μπορεί να υπήρξαν. Σαν άθλημα έχει πόνο πάνω στο ρινγκ, αλλά όλα τα αθλήματα έχουν πόνο. Μου αρέσει το kick boxing γιατί είναι ένα ατομικό άθλημα και γι’ αυτό το διάλεξα».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Σοφιανός που κατέκτησε την ζώνη της διοργάνωσης τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κέρδισα μια σημαντική διάκριση και πιστεύω ότι θα φτάσω ακόμη πιο ψηλά, δουλεύοντας κάθε μέρα σκληρά για το καλύτερο. Το kick boxing δεν είναι ένα απλό άθλημα, είναι διαφορετικό από τ’ άλλα και εσύ μέσα στον αγώνα το ζεις με μεγάλη ένταση.

Εγώ ασχολούμαι με το άθλημα εδώ και πέντε χρόνια, μου άρεσε σαν άθλημα και έβλεπα πράγματα από άλλους συναθλητές, ενώ τον Δημήτρη Μάλιαρη τον είχα σαν πρότυπο. Στους πρώτους αγώνες που έδωσα άκουσα καλές κριτικές και συνέχισα».

Τέλος ο προπονητής των αθλητών Αντώνης Γιαννακόπουλος που είναι ο προπονητής του Αθλ. Συλλόγου Άρτεμις ανέφερε για τις επιτυχίες των αθλητών του.

«Είμαι πολύ υπερήφανος και πολύ χαρούμενος για τις επιτυχίες των αθλητών μου. Θα ήθελα να σταθώ στο ότι προωθούμε το kick boxing και γενικότερα τον αθλητισμό, αλλά μας ενδιαφέρει πολύ αυτό που κάνουμε να είναι ένα μέσο. Δηλαδή δεν θέλουμε να μείνουμε στις κλωτσιές και στις μπουνιές. Τα δυο αυτά παιδιά είναι θαυμάσια όπως όλα τα παιδιά του σωματείου και αυτό θέλω περισσότερο απ’ όλα. Θέλουμε να διαμορφώνουμε και χαρακτήρες».

Ο Αντώνης Γιαννακόπουλος κάλεσε και όσα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα να το πράξουν και να μην φοβούνται από την δυναμική του αθλήματος, αφού τα οφέλη που θα έχουν θα είναι πολλά και σαν αθλητές, αλλά και σαν άνθρωποι.

Όλη η επικαιρότητα